Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Σήμερα το "Hellas Special Άφιλτρο"!

Σήμερα το μεσημέρι στη Στοά του Βιβλίου, θα γίνει η επίσημη παρουσίαση ενός βιβλίου που δεν πρόκειται να μείνει από κανέναν αδιάβαστο! Πρόκειται για το «Hellas Special Άφιλτρο» του συναδέλφου κ. Νίκου Γ. Σακελλαρόπουλου, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Περίπλους» του κ. Διονύση Βίτσου.
Την παρουσίαση θα κάνει ο κ. Νίκος Ευαγγελάτος, ενώ για το μοναδικό αυτό έργο θα μιλήσουν οι υπουργοί κ.κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος και Κωστής Χατζηδάκης, ο βουλευτής του Πα.Σο.Κ κ. Ανδρέας Λοβέρδος και η υπεύθυνη Εξωτερικών Σχέσεων του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Ρένα Δούρου.
Δεν ξέρω τι σήμαινε για πολλούς εκείνο το μαύρο πακέτο του «Hellas Special» με τον «ξυνό» καπνό, αλλά όταν ξεφυλλίσει κανείς τις 352 σελίδες του θαυμάσιου και καλογραμμένου βιβλίου του κ. Σακελλαρόπουλου, η ατόφια μυρουδιά εκείνου του κλασσικού τσιγάρου θα τον ταξιδέψει σε αλλοτινές μέρες της πολιτικής μας ιστορίας, όπου παρελαύνουν -ανάμεσα από κινήματα- πρωθυπουργοί, βασιλιάδες και πρόεδροι. Όλα για χάρη του... Κιτσάρα - του ελληνικού λαού που από το 1922 προσπαθεί να επιβιώσει.
Είναι μία πολιτική σάτιρα με πλούσιο τον «αεράτο» και εντελώς «αναρχικό» λαϊκό λόγο - τέτοιον που μπορεί να τιθασεύσει μόνον κάποιος που ξέρει να τα «πει»...
*** Απ' ό,τι πληροφορήθηκα, ο συγγραφέας αν και Πειραιώτης είναι "βάζελος" όπως ο αδελφός του Μένιος Σακελλαρόπουλος, αλλά και πολλοί άλλοι Πασαλιμανιώτες, που λόγω του... "εθνικοβαζελικού" τους πιστεύω, κυκλοφορούν κρυφίως! Πάντως στην παρουσίαση του βιβλίου, ξεχώρισαν οι "βαζελοπειραιώτες" και οι χειροκροτούντες... "γάβροι"!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου