Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008

Σύγκληση στο Μαξίμου - Διάγγελμα Πρωθυπουργού

Μιά μέρα είπαν να απεργήσουν οι δημοσιογράφοι και... κόντεψε να πέσει η κυβέρνηση! Το τι κυκλοφόρησε δεν λέγεται! Από απλή απομάκρυνση Ρουσόπουλου και ευρύτατο ανασχηματισμό, μέχρι αποστασία και εκλογές! 

Η αλήθεια είναι, ότι τίποτα δεν ξεκίνησε τυχαία, αφού αμέσως την πορεία διαμαρτυρίας των δημοσιογράφων, άρχισαν να κυκλοφορούν οι φήμες και μετά από μερικές ώρες η γνωστοποίηση για την έκτακτη σύγκληση του υπουργικού συμβουλίου ήταν γεγονός.
Η φημολογία άρχισε να διαχέεται σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο, να ανεβαίνει Θεσσαλονίκη και μετά να «πετάγεται» στην Αστόρια και τη Λευκωσία. Δεν ξέρω αν αυτή ήταν η αιτία που φάγαμε (ευτυχώς μόνον!) τρία γκολάκια από την Ανόρθωση της Αμμοχώστου. Ακόμη ο... Τζίγκερ φταίει κ. Βγενόπουλε; Τέλος πάντων...
Αυτό που δεν έγινε γνωστό είναι εάν χθες το βράδυ έπεσαν στοιχήματα για το πότε θα γίνουν οι... εκλογές! Στις 26 Οκτωβρίου ή στις 2 Νοεμβρίου; Πάντως όποτε και να γίνουν, δεν θα διεξαχθούν με υπηρεσιακή κυβέρνηση διότι στις 16ης Σεπτεμβρίου η κυβέρνηση της ΝΔ έσβησε το ένα κεράκι της.
Και αν ο κ. Καραμανλής δεν προκηρύξει σήμερα εκλογές (ούτε ένας «γαλάζιος» βουλευτής δεν τις θέλει!) τότε θα κάνει ανασχηματισμό και θα απομακρύνει τον κ. Ρουσόπουλο; Λίγο απίθανο φαίνεται. 
Μήπως συμβεί και κανένα περίεργο, με παραίτηση της κυβερνήσεως και αποστασία κάποιων βουλευτών; Πολύ τραβηγμένο αυτό το σενάριο, αλλά σε αυτόν εδώ τον τόπο τα τραβηγμένα και τα «κουφά» έχουν πέραση. Ας μην λέμε ονόματα...
Απ’ ό,τι υποπτεύομαι ο Πρωθυπουργός θα θελήσει και πάλι να κάνει χρήση τής... πλήρους και σφαιρικής ενημέρωσης που έχει για τα εν Ελλάδι δρώμενα! 
Δεν αποκλείεται να ζητήσει από τους υπουργούς του την συνέχιση της περεστρόϊκα τού κράτους και με το διάγγελμά του να δηλώσει την αναγκαιότητα που υπάρχει για γκλάσνοστ.  Αλλά και για να σφίξουμε περισσότερο τα ζωνάρια! 
Όλα παίζονται –τίποτε δεν αποκλείεται! Ο Άγιος Κυπριανός ού την μνήμη εορτάζουμε σήμερα, ας... ξορκίσει αυτή την κυβέρνηση, μήπως γίνει αντιληπτό στου Μαξίμου, ότι ο ανεκτικότατος Έλληνας, άρχισε να στερείται τα μάλα και βάρδα μην αρχίσει να θολώνει το μάτι του. 
Κινδυνεύει το σαθρό πολιτικό σύστημα και η... άνομος τάξις! Και μέχρι τότε οι κραυγές «πονούν μωρέ τα παλικάρια!» όλο και θα ηχορρυπαίνουν την ατμόσφαιρα, για να μας θυμίζουν τη χαμένη τιμή της περίεργης νοοτροπίας μας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου