Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Στο Αμπού Ντάμπι ο Κοίλιαρης

Σε νοσοκομείο του Αμπού Ντάμπι διακομίζεται σήμερα από την Καμπούλ ο Γιώργος Κοίλιαρης, προκειμένου 
να υποβληθεί σε σοβαρή εγχείρηση. Ο φίλος και συνάδελφος τραυματίστηκε προχθές σοβαρά, κατά την διάρκεια αποστολής στο Αφγανιστάν και κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες συναδέλφων ειδησεογραφικών πρακτορείων, ανατράπηκε -από άγνωστη αιτία- το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε.
Η ελληνική πολιτεία αντέδρασε υποδειγματικά καθώς τα συναρμόδια υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας επιδόθηκαν στην προσπάθεια να παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια και ιατρική συνδρομή στον τραυματία και μετά από το ενδιαφέρον της διοίκησης της ΕΡΤ εκρίθη αναγκαία η διακομιδή του από την αφγανική πρωτεύουσα στο Αμπού Ντάμπι, με ειδικά διασκευασμένο αεροσκάφος. Εκεί μεταβαίνουν οι συγγενείς του Γιώργου Κοίλιαρη, όπως και ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας του ΕΚΑΒ Δημήτρης Πύρρος, με εκπροσώπους της ΕΡΤ. 
Από την πλευρά του το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την έντονη ανησυχία του, για την κατάσταση της υγείας του συναδέλφου και σε σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι δημοσιογραφικός κόσμος εκφράζει την ευχή για την ταχεία ανάρρωσή του και την ασφαλή επάνοδο του Γιώργου Κοίλιαρη στην πατρίδα.
Παρακάτω, αναδημοσιεύεται μία συνέντευξη που έδωσε ο Γιώργος Κοίλιαρης, παραμονές των Χριστουγέννων του 2007 στο Greek American News Agency. Ήταν η εποχή που ο Γιώργης είχα κάνει ένα αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο Αφγανιστάν για τους Ταλιμπάν και για λογαριασμό της ΝΕΤ. 
Μεταξύ άλλων είχε πει: «Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν έχω μετανιώσει για αυτό που κάνω. Δεν είναι πια δουλεία αλλά τρόπος ζωής. Είναι αδύνατο να αλλάξω. Είμαι ένα είδος ''τοξικομανή''. Έχω περάσει αρκετά. Από τραυματισμούς μέχρι αιχμαλωσίες και εικονική εκτέλεση. Όμως αυτό που δεν μπορώ να ξεπεράσω είναι ο θάνατος των φίλων μου»... Ολόκληρη η συνέντευξη ΕΔΩ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου