Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Η Γενοκτονία των Ποντίων διδάσκεται στο Ιλλινόϊς



Εγχειρίδιο για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, εκδόθηκε και διδάσκεται στο Ιλλινόϊς των ΗΠΑ. 
Συγγραφέας του κειμένου στην αγγλική γλώσσα είναι ο Ronald Levitsky, ο οποίος διδάσκει κοινωνικές επιστήμες στο σχολείο του Sunset Ridge, Northfield του Ιλλινόις. 
Έχει τιμηθεί για την εξαιρετική του διδασκαλία κατά το έτος 2005 με το βραβείο Kohl, με το βραβείο Εdward Lewis II ως δάσκαλος του 2005, με το βραβείο του Ιδρύματος Συνταγματικών Δικαιωμάτων του Σικάγο και το 2006 έλαβε το βραβείο Aharonian από το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Γενοκτονίας. 
Επίσης, ο Ronald Levitsky είναι μέλος της Εθνικής Επιτροπής Κοινωνικών Επιστημών. Που σημαίνει πως δεν είναι κανένας τυχαίος και γραφικός… 
Η επιμέλεια του κειμένου στην αγγλική γλώσσα καθώς και για η μετάφραση είναι του Θεοφάνη Μαλκίδη, ο οποίος διδάσκει στο τμήμα Γλώσσας, Φιλολογίας και Πολιτισμού Παρευξείνιων Χωρών, στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο της Θράκης. 
Σημειώνεται, ότι τα μέλη της ποντιακής κοινότητας του Σικάγο «Ξενιτέας», Γεώργιος Μαυρόπουλος, Σάββας Κοκτσόγλου και Θωμάς Μαντζακίδης, βοήθησαν να συγκεντρωθεί το υλικό και οι πηγές, για την ετοιμασία των εκδοχών του διδακτικού εγχειριδίου. 
Ως μέλη δε, του «Ξενιτέα», παρουσίασαν την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά για τη νέα γενιά, τιμώντας και μνημονεύοντας ταυτόχρονα τους Πόντιους πρόγονούς τους. 
>>> Για κάθε ενδιαφερόμενο το εγχειρίδιο για την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, διατίθεται από: Ποντιακός Σύλλογος Σικάγο - P.O. Box 6127 Bloomingdale, IL. 60108-6127, USA. Ο δε ιστοχώρος του συλλόγου είναι: www.pontiangreeks.org.

1 σχόλιο:

  1. Συγχαρητήρια στον διαχειριστή του ΕΔΩ ΑΘΗΝΑΙ, δημοσιογράφο κ. Ξανθίδη, για την ανάδειξη του θέματος.
    Να πεδίον δράσεως για ελληνοπρεπείς αυτοδιοικητικούς και φιλότιμους δασκάλους...

    Φ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή