Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Το Μεσολόγγι τιμά τον Αρχηγό της Φρουράς της Εξόδου



Η «Διέξοδος» - Ιστορικό Μουσείου Μεσολογγίου και ο σύλλογος «Οι Φίλοι της Μουσικής-Διονύσιος Σολωμός» προς το Ιστορικό μας Μουσείο, συνδιοργανώνουν σήμερα εκδήλωση προς τιμήν του Αρχηγού της Ηρωικής Φρουράς της Εξόδου, Αθανάσιου Ραζή-Κότσικα.
Η 10η Απριλίου επελέγη διότι ήταν η ημέρα που ο Αθανάσιος Ραζή-Κότσικας επικεφαλής 500 ένοπλων συμπολιτών του έπεσε μαχόμενος προσπαθώντας να σώσει τα γυναικόπαιδα κατά την Έξοδο.
 Έτσι στις 7.30 μμ θα γίνει μία μικρή τελετή και θα παραδοθούν τα κειμήλια του Ραζή-Κότσικα στα μέλη του νεοσύστατου Ομίλου Παραδοσιακής Φορεσιάς και Οπλισμού «ΛΙΑΡΟΣ».
Κατόπιν θα οδεύσουν εν πομπή με παιανίζουσα την φιλαρμονική του «Διονυσίου Σολωμού» προς τον Κήπο των Ηρώων, όπου μπροστά στην προτομή του Γενικού Αρχηγού της Φρουράς Αθανασίου Ραζή-Κότσικα θα τελεστεί τρισάγιο και θα κατατεθούν στεφάνια από τους οργανωτές, τον Δήμαρχο και τον Στρατιωτικό Διοικητή. 
Η εκδήλωση της οφειλόμενης τιμής προς τον Αρχηγό της Ηρωικής Φρουράς της Εξόδου, θα ολοκληρωθεί στο Τρικούπειο Πολιτιστικό Κέντρο, όπου η Φιλαρμονική Ορχήστρα της Πολυφωνικής Χορωδίας Πατρών υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Γιώργου Μπουρδόπουλου, θα δώσει συναυλία με έργα προσαρμοσμένα στο ύφος της εκδήλωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου