Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Ο Βαλλιανάτος, οι άλλοι 5 "κομμένοι" και ο... Λυσίας!



Η είδηση του Σαββατόβραδου, αναφέρει ότι ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος αποσύρει την υποψηφιότητά του επειδή τον έχουν «κομμένο» τα μέσα ενημέρωσης.
Άραγε, τι να εννοεί ο… ποιητής; Όσοι είναι «κομμένοι» από (τα) ΜΜΕ θα πρέπει να τα παρατάνε και να μην δίνουν τον αγώνα τους όσο μπορούν; Μα έτσι, η Αθήνα θα μείνει με δύο «μνηστήρες» για την Δημαρχία και ο προεκλογικός αγώνας θα δίνεται μόνον από τον Γιώργο Καμίνη και τον Άρη Σπηλιωτόπουλο!
Κι αυτό διότι όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι είναι παντελώς ή μερικώς «κομμένοι» από τα ΜΜΕ. Ας μιλήσουμε με ονόματα:
Ο «αντάρτης» Νικήτας Κακλαμάνης, ο Βασίλης Καπερνάρος (ΑΝΕΛ), ο Νίκος Σοφιανός (ΚΚΕ), ο Ηλίας Κασσιδιάρης (ΧΑ), ακόμη και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης υποψήφιος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης!
Στην προκειμένη περίπτωση η απόσυρση του Γρηγόρη Βαλλιανάτου από την «κούρσα» των δημοτικών εκλογών, ίσως να οφείλεται στο ότι τα θεμιτά ευρήματα που χρησιμοποίησε δεν είχαν την αναμενόμενη ανταπόκριση και επειδή το κίνημά του με την επωνυμία «Αθήνα Διαμαντόπετρα» δεν κατάφερε να ανταπεξέλθει στα απαιτούμενα για έναν τόσο σκληρό προεκλογικό αγώνα.
Βέβαια, και το «κόψιμο» από τον Τύπο, τα ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και το διαδίκτυο, δεν είναι μικρό πράγμα για μία νέα κίνηση, αλλά ο αγώνας δίνεται πρωτίστως στους τόπους δουλειάς, στους χώρους όπου αντιμετωπίζει προβλήματα ο δημότης κι εκεί όπου στοχεύουμε να διαδραματίσουμε πρωτεύοντα ρόλο.
Όταν έχεις το ΚΚΕ, με τόση ιστορία και αγώνες (που κατά γενική ομολογία είναι το καλύτερο οργανωμένο κόμμα) να ψάχνει να βρει την ψήφο του, πώς να τολμήσει ο κάθε… Λυσίας να ασχοληθεί περί αδυνάτου;
Να, όπως εκείνον τον αδύνατο των σχολικών μας χρόνων, ο οποίος ήθελε να διατηρήσει το δικαίωμά του για ετήσιο χρηματικό επίδομα από το δημόσιο ταμείο. Και άρχισε να λέει προς του Πεντακοσίους: Οὐ πολλοῦ δέω χάριν ἔχειν, ὦ βουλή, τῷ κατηγόρῳ…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου