Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Τζήμερος και... "Δημιουργούμε μαζί!" για την Αττική«Δημιουργούμε μαζί!» επωνομάζεται ο συνδυασμός για την περιφέρεια Αττικής με επικεφαλής τον Θάνο Τζήμερο. Παρουσιάστηκε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, στο Παγκράτι αλλά και σε ζωντανή μετάδοση μέσω διαδικτύου. 
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Θάνος Τζήμερος, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι υπεύθυνη πολιτική γίνεται μόνο με υπεύθυνους πολίτες και πως ο υπερκομματικός κεντρώος συνδυασμός «δημιουργούμε μαζί!» διεκδικεί την ψήφο των πολιτών με κεντρικούς άξονες: 
1. Τον σχεδιασμό όχι για το σήμερα αλλά σε βάθος χρόνου. Δουλειά στα δίκτυα, τις υποδομές, την διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων, την παραγωγική οικονομία, την εκπαίδευση και την κοινωνική συνοχή. 
2. Ενεργή συμμετοχή του πολίτη στη λήψη αποφάσεων. Ενημέρωση, διαβούλευση και ψηφοφορίες με τη συμμετοχή όλων των πολιτών της Αττικής. 
Μετά την αναλυτικότερη παρουσίαση των κεντρικών πολιτικών του συνδυασμού επισήμανε την δέσμευση για έναν νέο πολιτικό πολιτισμό που συνοψίζεται στο εξής: καμία αρνητική αναφορά για αντίπαλους συνδυασμούς αλλά κατάθεση προτάσεων και ανάληψη πρωτοβουλιών. 
Στη συνέχεια μίλησαν οι τρεις υποψήφιοι Αντιπεριφερειάρχες.
Ο Κωστής Ψαραδέλης σημείωσε ότι ο σκοπός του συνδυασμού είναι η δημιουργία θέσεων εργασίας, η ανάπτυξη δικτύου κοινωνικής προστασίας, η ενεργοποίηση των πολιτών και η ξεκάθαρη λογοδοσία για κάθε ευρώ που ξοδεύεται από την περιφέρεια. Ο συνδυασμός στοχεύει στην αλλαγή του τρόπου με τον οποίο αντιλαμβανόμασ τε ως πολίτες την περιφέρεια. 
Ο Γιάννης Σαρρής, επισήμανε ότι κεντρικός αντίπαλος του συνδυασμού είναι η ανεργία και ιδιαίτερα η ανεργία των νέων και δεσμεύτηκε για εστίαση στην αξιοποίηση των πόρων της περιφέρειας για την επανεκκίνηση της παραγωγικής οικονομίας. Επιπλέον επισήμανε την κομβική σημασία της κοινωνικής συνοχής με στόχο την υποστήριξη των ανθρώπων που έχουν δεχθεί ισχυρό χτύπημα από την κρίση, προκειμένου σύντομα να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Ως πρόσθετο άξονα σημείωσε την ανάγκη κάλυψης των τοπικών αναγκών με ορθολογικό τρόπο, σύμφωνα με τις πραγματικές κι όχι τις «πολιτικές» ανάγκες των κατά τόπους παραγόντων. 
Ο Αθανάσιος Γραμμένος, ο οποίος δεν προέρχεται από τους κόλπους της «Δημιουργίας, ξανά!», είναι διεθνολόγος κι έχει εργαστεί για 8 χρόνια ως ειδικός σύμβουλος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δήλωσε ότι ο συνδυασμός θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να ανακοπεί η διαφυγή προικισμένων νέων στο εξωτερικό δημιουργώντας τις προϋποθέσεις ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι να δημιουργήσουν στον τόπο τους, παράγοντας πλούτο και θέσεις εργασίας. 
Και όλοι μαζί τόνισαν την ανάγκη δημιουργίας μιας νέας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ κράτους και πολίτη, με στόχο αυτό να ξεκινήσει από την περιφέρεια Αττικής, ως πρότυπο για όλη την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου