Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Ο Βασίλης Κουτουζής συστήνει τους συγγραφείς του Πειραιά "του"

Ειδικό «ένθετο» για τους συγγραφείς έχει δημιουργήσει στον ιστοχώρο του ο παλαίμαχος συνάδελφος Βασίλης Κουτουζής, ο οποίος μετά την σύνταξη είπε να ξεκινήσει μία νέα δημοσιογραφική καριέρα στο χώρο του Διαδικτύου. 
Ο ιστότοπος του Βασίλη Κουτουζή (www.koutouzis.gr) είναι από τους πιό παλιούς, καθαρά δημοσιογραφικούς, καθώς η υφή της θεματογραφίας του είναι τέτοια που μυρίζει… αντιμόνιο, αλλά και πειραϊκή αλμύρα! 
Με ένα κλικ στον ιστοχώρο του Βασίλη Κουτουζή, ο επισκέπτης εισέρχεται στο ένθετο «Οι συγγραφείς του Πειραιά» και πρώτο θέμα θα δει μία αναφορά για το βιβλίο του συναδέλφου Γιώργου Κόμη με τον τίτλο «Ο Πειραιάς μου – πρόσωπα και γεγονότα (1901-2011)». Και ο Βασίλης Κουτουζής, μεταξύ άλλων, σημειώνει: 
Μ’ αυτό τον τίτλο έγραψε ο δημοσιογρά­φος Γιώργος Κόμης ένα νέο βιβλίο, με το οποίο επικαιροποιεί προγενέστερο, για την γενέθλια πόλη του, τον Πειραιά.
Πρόκειται για ένα βι­βλίο περίπου 300 σελίδων, που συμπληρώ­νει το προηγούμενο και στο οποίο ανθολο­γούνται 700 πρόσωπα, τα οποία συνάντησε στη διαδρομή της ζωής του και δράσης του. 
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε εκείνους που αγάπησαν τον Πειραιά και παρά τα δύσκολα χρόνια του προηγούμενου αιώνα, κατέλιπαν ένα διαχρονικά σημαντικό έργο στον πολιτισμό της.
Έγραψαν βιβλία, μουσικά έργα, τραγούδια, υπηρέτησαν το θέατρο, τον κινηματογράφο και άλλες μορ­φές τέχνης. Όπως λέει δεν είναι το βιβλίο εγκυκλοπαί­δεια. Και δεν τους περιλαμβάνει όλους. Μόνο αυτούς που γνώρισε προσωπικά ο συγγρα­φέας και μπορεί με σιγουριά να μιλήσει γι αυτούς. Μερικοί μάλιστα μπορεί να μην είναι και ιδιαίτερα γνωστοί στους άλλους όσο σ' αυτόν... Και δεν είναι, διευκρινίζει, γιατί οι ίδιοι δεν το επεδίωξαν. 
Στο σημερινό εξαθλι­ωμένο ή και εχθρικό ακόμη κοινωνικό περι­βάλλον, ο συγγραφέας προσπαθεί με το βι­βλίο του να εμποδίσει την παρακμή για να μη ξεχαστούν όσοι συνέβαλαν στον πολιτι­σμό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου