Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Το ΕΣΡ, ο Σίμος Κεδίγλου, ο "Σουλεϊμάν" και η παραπληροφόρηση


Η παραπληροφόρηση καλά κρατεί και είναι να απορεί κανείς, πώς πέφτουν θύματα του «κιτρινισμού» κάποια blogs, τα οποία φιλοξενούν αναρτήσεις, όπως αυτή του τελευταίου 48ώρου με το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (ΕΣΡ).
Το ΕΣΡ, λοιπόν, συνήλθε σε συνεδρίαση, στην οποία παρέστησαν ο Πρόεδρός του Ιωάννης Λασκαρίδης, η Αντιπρόεδρος Ορσαλία (Λίνα) Αλεξίου, και τα μέλη Εύη Δεμίρη, Γιάννης Παπακώστας, Κωνσταντίνος Αποστολάς, Γεώργιος Στεφανάκης και Άρης Σταθάκης, με θέμα: "Μη δείχνετε ανθρώπους σε εξαθλίωση". Στην ανακοίνωσή του αναφέρεται:
"Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης υποδεικνύει προς όλους τους τηλεοπτικούς και σταθμούς της χώρας όπως: Μην προβάλουν την εικόνα
α) προσώπων ευρισκομένων σε κατάσταση κοινωνικής εξαθλίωσης ή ενδείας άνευ ρητής ή σιωπηράς συναινέσεώς αυτών,
β) προσώπων οδηγουμένων ενώπιον των δικαστικών ή εισαγγελικών ή αστυνομικών και λοιπών αρχών άνευ ρητής ή σιωπηράς συναινέσεως αυτών".
Και η παραπληροφόρηση...
Από ομάδα «ανωνύμων» blogs, έγινε η ανάρτηση της είδησης με τον παρακάτω κοινό πρόλογο, αλλά ευτυχώς φιλοξενήθηκε και η ανακοίνωση του ΕΣΡ. Ο πρόλογος αναφέρει:
«Με εντολή της κυβέρνησης και προσωπική παρέμβαση του Σίμου Κεδiκογλου, το ΕΣΡ αποφάσισε να υποδείξει στους τηλεοπτικούς σταθμούς να μην δείχνουν πλάνα αστέγων και εικόνες εξαθλίωσης από τη σύγχρονη Ελλάδα. Με την πρωτοφανή αυτή απόφαση το ΕΣΡ περνάει σε νέα εποχή, καθώς δεν υπάρχει προηγούμενο τέτοιου τύπου λογοκρισίας».
Η ερώτηση...
Πού είδαν την κυβερνητική παρέμβαση από τον Σίμο Κεδίκογλου; Αυτό που ζητεί το ΕΣΡ δεν είναι αυτονόητο; Δηλαδή, θεωρείται δεοντολογικό να δείχνουμε ένα πολίτη πάνω από έναν κάδο σκουπιδιών, αδιαφορώντας ότι αυτός ο άνθρωπος έχει οικογένεια και περίγυρο; Πρέπει να τον εκθέτουμε ασυστόλως για να σημειώνουμε τηλεθέαση;
Επίσης, είναι δεοντολογικό να δείχνουμε ανθρώπους με χειροπέδες, οι οποίοι δεν έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα; Δηλαδή χάριν της τηλεθέασης να καταστρέφονται ζωές και καριέρες;
Όμως δεν δείχνουμε την ίδια ευαισθησία για καταδικασθέντες παιδεραστές, βιαστές, μεγαλοαπατεώνες και εμπόρους ναρκωτικών. Εκεί κάνουμε τις «κότες»! Όπως τις «κότες» κάνουν και τα μέλη του ΔΣ του ΕΣΡ σχετικά με τον «Σουλεϊμάν» και τους άλλους «ήρωες» της τουρκικής «πολιτισμικής» εισβολής. Έτσι, για να μη μας πουν και... κυβερνητικά «φερέφωνα»!
Εδώ ακούγονται τρομακτικές καταγγελίες για τα τουρκικά σήριαλς και πώς έρχονται στην Ελλάδα και δεν ακούσαμε να ασχολείται κάποιος αρμόδιος κρατικός φορέας.
Για παράδειγμα, χθες κατά την κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών, ο συγγραφέας και εκδότης Γιώργος Καραμπελιάς, κατήγγειλε ανοιχτά την υπόθεση των τουρκικών τηλεοπτικών σειρών, ενώπιον βουλευτών, δημάρχων, άλλων αξιωματούχων και πλήθους προσκεκλημένων.
Μιά και το ΕΣΡ, προσπαθεί να προστατέψει τους πολίτες-θύματα της παραδημοσιογραφίας, ας δείξει την ευαισθησία του και προς το «άοπλο» τηλεοπτικό κοινό, σχετικά με την τουρκική υποκουλτούρα. Έτσι, για την τιμή των όπλων!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου