Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Όταν δεν υπάρχει... ΜΕΤΡΟ, τότε η κυβέρνηση κάπου θα πρέπει να "ψάχνεται"


Ανυπόφορη (και) σήμερα η κατάσταση στην πρωτεύουσα, με την ακινητοποίηση όλων των ΜΜΜ, λόγω συμπαράστασης των εργαζομένων στους συναδέλφους τους του Μετρό. Κι αυτό, μετά την αυταρχική και κάπως βλακώδη απόφαση της κυβέρνησης. Ενώ υπήρχε η ευκαιρία να εξομαλυνθεί η κατάσταση, η κυβέρνηση προτίμησε να αδιαφορήσει και να προχωρήσει σε αυτή την απόφαση, για αν μην περάσει ο «τσαμπουκάς» των εργαζομένων. Λες και οι εργαζόμενοι είναι εχθροί της και μόνον οι κυβερνώντες ενδιαφέρονται για το καλό της πατρίδας.
Θα ήταν ακραίο να δεχθεί κανείς ότι η κυβέρνηση λειτουργεί προγραμματισμένα για την εξαθλίωση του λαού, παρακινδυνευμένο να υποστηρίξει ότι είναι τελείως «αούμπαμπα» και σαφέστατα «τρελλό» για να ισχυρισθεί ότι πράττει σωστά.
Το πώς καταφέρνει αυτη η κυβέρνηση να αυξάνει καθημερινώς τους αντιπάλους της, είναι μία πραγματικότητα για... «Γκίνες»! 
Στην περίπτωση που θέλει να «πέσει» υπάρχουν και πιό εύσχημοι τρόποι, που στο κάτω-κάτω δεν προβάλλουν την νοημοσύνη των μελών του υπουργικού συμβουλίου. Αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία...
Συμπαράσταση στους εργαζόμενους του Μετρό, δεν εκδηλώνουν μόνον οι συνάδελφοί τους από τα άλλα ΜΜΜ, αλλά και οι δημοσιογράφοι. Χθες, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την επιστράτευση των εργαζομένων στο «ΜΕΤΡΟ» και τις απειλές της Κυβέρνησης για σύλληψη της συνδικαλιστικής τους ηγεσίας. Καταδικάζει τα αυξανόμενα κρούσματα αυταρχισμού εναντίον όσων αγωνίζονται για τη διατήρηση των εργασιακών δικαιωμάτων και την απόκρουση της κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων.
Εκφράζει τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που αγωνίζονται για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και αξιοπρεπείς μισθούς. Η κατάργηση των ΣΣΕ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα δημιουργεί συνθήκες εργασιακής ζούγκλας και επιστροφής σε συνθήκες εργασίας που παραπέμπουν σε άλλες εποχές.
Η τρικομματική κυβέρνηση, αφού συμβιβάστηκε με την λογική Siemens στην πολιτική και την κοινωνία, ύστερα επιδόθηκε με πάθος στην κατάργηση δικαιωμάτων, ελευθεριών και τώρα οι πολιτικές αυτές επιβάλλονται και στο «ΜΕΤΡΟ» για να επιτύχουν την εσωτερική υποτίμηση της ζωής των Ελλήνων.
Είναι οι πολιτικές των μνημονίων και των φορέων που τις στηρίζουν, τις εφαρμόζουν και εκτελούν διατεταγμένες υπηρεσίες σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.
Καλούμε τους συναδέλφους να δείξουν έμπρακτη αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και να σταματήσουν την προσπάθεια συκοφάντησης των εργατικών και κοινωνικών αγώνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου