Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Επιμένει για να γίνει έρευνα εις βάθος, σε ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕ - ΣΥΔΑΣΕ

Λίγοι είναι αυτοί που λένε λίγα σε αυτή την κυβέρνηση και ο κυριώτερο ότι δεν τα λένε μόνον αλλά επιμένουν για να υλοποιηθούν τα ειπωθέντα από αυτούς. Κι όταν μάλιστα αυτά που στοχεύουν, όχι μόνον δεν είναι αντιλαϊκά, αλλά αντίθετα πρόκειται περί δικαίων και φιλολαϊκών μέτρων, τότε μόνον κάποιος ρεαλιστής πολιτικός με σθένος και πατριωτισμό θα μπορούσε να ήταν.
Στην περίπτωσή μας πρόκειται για τον  Μάξιμο Χαρακόπουλο – τον νέο πολιτικό που ξεχωρίζει τουλάχιστον για τη σεμνότητα και τη σοβαρότητα που τον διέπουν. Και η είδηση:
Την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης και του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης να προχωρήσει σε βάθος ο έλεγχος για τις επιχορηγήσεις στις τριτοβάθμιες αγροτικές Οργανώσεις (ΠΑΣΕΓΕΣ - ΓΕΣΑΣΕΣΥΔΑΣΕ) από το 1994 μέχρι σήμερα, επανέλαβε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάξιμος Χαρακόπουλος. Είπε:
«Η εντολή του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά είναι σαφής: ο έλεγχος στις τριτοβάθμιες αγροτικές οργανώσεις πρέπει να προχωρήσει σε βάθος για ολόκληρη την περίοδο από το 1994 μέχρι σήμερα για να μην υπάρχουν ερωτηματικά και σκιές στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος». Και επισήμανε: «Ο ελληνικός λαός και πρωτίστως οι αγρότες αξιώνουν να πληροφορηθούν υπεύθυνα πού διατέθηκαν τα σχεδόν 60 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία επιχορηγηθήκαν από τον ΕΛΓΑ οι αγροτικές οργανώσεις». 
Επιπλέον τόνισε:
«Βούληση της κυβέρνησης, όπως την εξέφρασε προσωπικά ο Πρωθυπουργός, είναι η κατάργηση της παράλογης αυτής χρηματοδότησης, εν μέσω οικονομικής κρίσης, στον κρατικοδίαιτο αγροτοσυνδικαλισμό», επαναλαμβάνοντας ότι «τα χρήματα αυτά θα επιστρέφουν πλέον σε πολύτεκνες οικογένειες αγροτών και κτηνοτρόφων».

>>> Τέλος, το πλέον σημαντικό που δηλώνει ο Μάξιμος Χαρακόπουλος:
«Η διαφωνία μου για την καλλιέργεια μεταλλαγμένων στην Ελλάδα, η ένστασή μου στην επιμήκυνση της ζωής του φρέσκου γάλακτος, ο έλεγχος της διαχείρισης των επιχορηγήσεων στις αγροτικές οργανώσεις και η απόφαση για κατάργηση της παράλογης αυτής οικονομικής επιδότησης εν μέσω κρίσης, έχουν συνασπίσει ετερόκλητα συμφέροντα απέναντί μου. Είναι βλέπεις πολλά τα λεφτά». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου