Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Η περιπέτεια του άνεργου και άστεγου Μαρίνου, που βρέθηκε στη φυλακή για 35 ευρώ...

Μία απίστευτη ιστορία 
που μας γυρίζει αιώνες πίσω, 
στην εποχή του Γιάννη Αγιάννη 

Η παρακάτω είδηση δεν είναι και πολύ «φρέσκια», αλλά είναι τόσο συγκλονιστική που θεωρείται ότι ανήκει στο επίπεδο της διαρκούς επικαιρότητας. Όχι, δεν πρόκειται για την περίεργη τρομοκρατική ενέργεια στο Mall, αλλά σε μία άλλου είδους τρομοκρατική ενέργεια... Η είδηση, όπως αναρτήθηκε στο www.crimenet.gr, αναφέρει: 
Η περιπέτεια του Μαρίνου εκτυλίχθηκε στην Πάτρα, την ώρα μάλιστα που τα δικαστήρια άφηναν ελεύθερους δύο μεγαλοοφειλέτες του δημοσίου για χρέη 8 εκατομμυρίων ευρώ... 
Ο Μαρίνος είναι άνεργος και άστεγος εδώ και αρκετό καιρό. Δεν έχει γονείς και μεγάλωσε σε ανάδοχες οικογένειες. Από τα 17 του χρόνια ζει μόνος, χωρίς να έχει ούτε έναν συγγενή. Έκανε μεροκάματα όπου έβρισκε, αλλά τελευταία έμεινε και άστεγος. Πριν από ένα χρόνο είχε κάνει μια παράβαση του Κ.Ο.Κ., ύψους 300 ευρώ. 
Πρόσφατα, κατά τη διάρκεια ελέγχου από αστυνομικούς διαπιστώθηκε πως δεν είχε πληρώσει την κλήση. Συνελήφθη και, όπως λένε οι πληροφορίες, ακόμη και μέσα στο κρατητήριο, τον είχαν δεμένο με χειροπέδες στο καλοριφέρ
Για να απελευθερωθεί χρειαζόταν μόλις 35 ευρώ, τα οποία όμως δεν είχε. 
Η περιπέτειά του έκανε τον γύρο της Πάτρας και ενημερώθηκαν οι τοπικές αρχές. Ο Δήμος πλήρωσε το πρόστιμο, χαρίζοντάς του την ελευθερία, αλλά παράλληλα κατάφερε να βρει στον Μαρίνο και μια προσωρινή στέγη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου