Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2011

Ναζιστική αλαζονεία από Σαρκοζί - Μέρκελ >>> L'arrogance nazie de Sarkozy - Merkel) >>> Nazi arroganz Sarkozy - Merkel

Κάποτε σηκώνανε τα "στούκας"...
Τώρα σηκώνουν το δάκτυλο. Κατάντια.
Νύχτα θρίλερ πέρασε η Ελλάδα και ακόμη δεν έχει κλείσει μάτι. Ο δε υποψιασμένος Ευρωπαίος ξύπνησε το πρωί με αρκετά ερωτηματικά, για τη ρότα που τραβάει η ευρωπαϊκή ολοκλήρωση...
Η Αθήνα βρίσκεται σε διεργασίες για τη συνέχιση της διακυβέρνησης της χώρας και τη διάσωση της πατρίδας από τη σαθρή πολιτική που ακολούθησαν -ιδίως- οι δύο τελευταίες κυβερνήσεις.
Η Ευρώπη όμως, ίσως θα πρέπει να ανασκουμπωθεί, καθώς χθες στις Κάννες παρακολουθήσαμε ένα... ναζιστικό φεστιβάλ, από τον Νικολά Σαρκοζί και την Άγκελα Μέρκελ, που με θράσος χιλίων πιθήκων τόλμησαν να δώσουν εντολές και συνταγές για την διενέργεια δημοψηφίσματος σε μία άλλη άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ.
Άσχετα με την περίεργα παθητική στάση που τήρησαν οι κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος, όλοι οι υπόλοιποι Έλληνες κράτησαν το κεφάλι ψηλά.
Μακάρι, οι ώρες ποου περνούν να αποδώσουν μία κοινής αποδοχής συγκυβέρνηση, με εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές
Όσο για τους Ευρωπαίους, ίσως θα πρέπει να κάνουμε «επανακίνηση» της ΕΕ, ώστε η Γηραιά Ήπειρος, να στερηθεί από τις προβληματικές παρουσίες κάποιων "μικρών" ηγεμόνων, οι οποίοι, ούτε τυπικά δεν πιστεύουν στην πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης.

1 σχόλιο:

  1. Παντελή, συγγνώμη, αλλά η λέξη "κατάντια" σε ποια μεριά του τραπεζιού κολλάει; Νομίζω ότι η ελληνική αποστολή τη διεκδικεί επάξια. Όσο για τους άλλους, νομίζω ότι ξεκαθαρίζουν τη θέση τους. Φτάνουν πια τα μισόλογα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή