Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2011

Ονόματα οφειλετών στο Διαδίκτυο

Προειδοποίηση προς οφειλέτες του Δημοσίου εξέδωσε πριν λίγο το υπουργείο Οικονομικών, για να προβούν σε διακανονισμό των χρεών τους έως την άλλη Πέμπτη. Διαφορετικά, θα δημοσιοποιηθούν τα ονόματά τους στο Διαδίκτυο, αρκεί να μην πρόκειται για ανθρώπους "ναυαγισμένους" ή και "αχυράνθρωπους", αλλά για φυσικά πρόσωπα που ζουν πλουσιοπάροχα και επί σειρά ετών μένουν στο απυρόβλητο.

Η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, αναφέρει:

Μέχρι την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011 καλούνται τα φυσικά πρόσωπα με ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο μεγαλύτερες των € 150.000, να προσέλθουν στην αρμόδια ΔΟΥ τους και να καταβάλουν ή να ρυθμίσουν τις εκκρεμότητές τους. Η ενέργεια αυτή είναι απαραίτητη προκειμένου να μην συμπεριληφθούν στη σχετική λίστα των οφειλετών φυσικών προσώπων που θα δημοσιευθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με τον ν. 3943/2011 (άρθ. 9, § 1&2, ΦΕΚ 66 ΑΆ) και την Υ.Α. 1185/2011.
Η δημοσίευση των προαναφερθέντων στοιχείων επιβάλλεται για λόγους δημοσίου συμφέροντος και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη συλλογή των εσόδων και στην εμπέδωση της εμπιστοσύνης μεταξύ της φορολογικής Αρχής και των φορολογουμένων μέσω της προώθησης της διαφάνειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου