Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Πρέπει η ΑΕΚ να παραμείνει ελληνική!

Αναστάτωση έχει προκαλέσει στον απανταχού Ελληνισμό η είδηση ότι η διοίκηση της ΑΕΚ προτίθεται να πουλήσει την ομάδα του Δικέφαλου σε Τούρκους επιχειρηματίες.
Ιδιαίτερη δε ανησυχία επικρατεί μεταξύ των προσφύγων και όχι μόνον των διωχθέντων και προσφύγων από την Πόλη, καθώς η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινουπόλεως, αποτελεί ένα εθνικό σύμβολο του Ελληνισμού και μία ζωντανή μαρτυρία.
Με βάση τις ενυπάρχουσες πληροφορίες, η σημερινή υπό τον κ. Σταύρο Αδαμίδη διοίκηση της ΑΕΚ, έχει έρθει σε επαφή με την πολυεθνική εταιρεία Sabanci Holding, που έχει έδρα την Τουρκία, η οποία έχει εκδηλώσει το ενδιαφέρον της για να επενδύσει στην ΑΕΚ.
Βέβαια η ΑΕΚ αντιμετωπίζει σοβαρότατο οικονομικό πρόβλημα και θεωρείται αναγκαίο η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου σε κάποιον «δυνατό». Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι μία ομάδα σαν την ΑΕΚ, ή σαν τον ΠΑΟΚ, ή σαν τον Πανιώνιο, είναι δυνατόν να μεταβιβαστούν σε τουρκικά χέρια. Πράγματι, είναι μεγάλο το πρόβλημα και πρέπει η πολιτεία να μην συνεχίσει να δείχνει τόση «ψυχραιμία».
Το γεγονός και μόνον, ότι πρόσφυγες ή απόγονοι προσφύγων και από άλλα μέρη εκτός της Πόλης, ή άνθρωποι που δεν είναι ποδοσφαιρόφιλοι ή και φίλαθλοι οπαδοί άλλης ομάδας, όλοι υψώνουν τη φωνή τους για να μην «τουρκέψει» η ΑΕΚ. Για καθαρά εθνικούς λόγους, αλλά και συναισθηματικούς για όσους έχουμε τις ρίζες μας στην Πόλη ή στις άλλες χαμένες πατρίδες. Μπορεί πολλοί να μην είμαστε ΑΕΚτζήδες και να υποστηρίζουμε άλλες ομάδες, αλλά στις καρδιές μας πάντα υπάρχει ένας Δικέφαλος...
* Όπως έγινε γνωστό η τουρκική εταιρεία δήλωσε ότι δεν έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον για την ΑΕΚ, που όμως είχε γίνει "βούκινο" από τουρκικά ΜΜΕ. Νά 'ναι καλά η Sabanci Holding και μακριά από Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου