Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Ψήφος εμπιστοσύνης με στοιχήματα και... κωλοτούμπες!

Νύχτα με πολύ... σασπένς η σημερινή και στοιχήματα σε κάποια κυκλώματα "πέφτουν βροχή", για το αποτέλεσμα της ψήφου εμπιστοσύνης!
Ευλόγως θα διερωτηθεί ο Έλληνας πολίτης, πώς είναι δυνατόν να "καίγεται η γούνα" μας και κάποιοι να παίζουν σε στοίχημα το μέλλον των παιδιών μας;
Όμως, εάν παρατηρήσει κανείς τα γεγονότα με ψυχραιμία, ίσως δει ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε – άσχετα με το αποτέλεσμα. 
Είτε υπερψηφιστεί ο Γ. Παπανδρέου, είτε πέσει, είτε αλλάξει πρόεδρος στο ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργός, είτε σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας, η ουσία είναι πως όλα τα «συμφωνηθέντα» θα δρομολογηθούν...
Οι «κωλοτούμπες» ήδη άρχισαν από χθες και από αύριο αναμένεται να γίνουν πιό… αεροπλανικές!
Με δυό λόγια, είτε με είτε χωρίς τον Παπανδρέου, τα «μνημονιακά» θα περάσουν!
Εάν δεν προκηρυχθούν άμεσα εκλογές, για να εκλεγεί η νέα (και οπωσδήποτε σύνθετη) κυβέρνηση, ας μην περιμένουμε κάτι το διαφορετικό, παρά έναν διαφορετικό θίασο κι εμείς στο ίδιο έργο θεατές
Εν τω μεταξύ, από το Κίνημα «Ελεύθεροι Πολίτες», σχετικά με τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Οι κρίσιμες ώρες που διέρχεται η χώρα μας είναι αποτέλεσμα της αποτυχημένης και καταστροφικής για τον λαό κυβερνητικής πολιτικής των μνημονίων. Και το αποτέλεσμα αυτό επιβεβαιώνει την ορθή θέση όσων αντιταχθήκαμε από την αρχή στην πολιτική αυτή.
Η εθνική υπευθυνότητα, η δημοκρατική σταθερότητα και η πολιτική καθαρότητα είναι οι απαιτήσεις, που έχει σήμερα ο λαός, από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας.
Οι «Ελεύθεροι Πολίτες» είμαστε υπέρ της συνεννόησης, για την δημοκρατική διαδικασία, με την οποία η χώρα θα οδηγηθεί το ταχύτερο, με κοινωνική ομαλότητα, σε εκλογές. Τον μόνο ορθό δρόμο αντιμετώπισης αδιεξόδων, στις Δημοκρατίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου