Τρίτη 14 Ιουνίου 2011

Το Σύνταγμα αναθεωρείται - η Δημοκρατία όχι!

Μετά την παραίτηση του Γιώργου Λιάνη και του Αντώνη Κοτσακά, η κυβέρνηση άρχισε να κλονίζεται. Πόσο μάλλον εάν προκύψει "ντόμινο" παραιτήσεων... 
Σε αυτό συμβάλλουν η αυριανή ημέρα με τη γενική απεργία και την περικύκλωση της Βουλής, αλλά και η "έφοδος" που πρόκειται να γίνει το πρωί της Πέμπτης στο κτίριο της ΕΡΤ, που θα επισκεφθεί ο Πρωθυπουργός για να πραγματοποιηθεί ο πολυδιαφημιζόμενος διάλογος με τους πολίτες.
Η κατάσταση είναι ήδη τεταμένη. Οι πολίτες ασκούν πιέσεις με τις διαμαρτυρίες τους, ενώ σύσσωμη η αντιπολίτευση, είναι αραγμένη στον καναπέ της, περιμένοντας με ανυπομονησία την αυριανή μέρα.
Πρέπει να προσέξουμε πολύ και η διαδήλωση να μην "λοξοδρομήσει". Αυτή η απόφαση για περικύκλωση της Βουλής, είναι μεν "τσαμπουκάς", αλλά ταυτόχρονα αποτελεί μία κίνηση πολύ επικίνδυνη για την δημιουργία επεισοδίων. Προς Θεού, μην τυχόν και ξεπηδήσουν τίποτε "επαναστατικές" ομαδούλες, μέσα από τα μπλοκ των Αγανακτισμένων Πολιτών.
Επίσης, η Συντονιστές του αυριανού ξεσηκωμού πρέπει να αποφασίσουν για το ποιά θα είναι η στάση των διαδηλωτών, στην περίπτωση που η αστυνομία ασκήσει πιέσεις για να περάσουν οι βουλευτές στη Βουλή. Θα προκύψει αντίσταση, θα ανοίξουν δρόμο και όπιο αυτοκίνητο περνάει τα τρώει "κράξιμο", θα αποχωρήσουν; Τι θα συμβεί;
Ας έχει ο καθένας υπ' όψιν του ότι η αυριανή μέρα είναι αρκετά δύσκολη για τη χώρα. Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο και κάτι συνθήματα, για "εδώ και τώρα" αλλαγή του πολιτεύματος, δεν είναι μόνον ανεύθυνα, αλλά δημιουργούν και υποψίες... Ας προσέξουμε πολύ! Περισσότερο δε, εάν ο Πρωθυπουργός, γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκειμένου να του ανακοινώσει την παραίτηση της κυβέρνησης. Και τότε, τι κάνουμε; Ποιά θα είναι η επόμενη στάση των Αγανακτισμένων; Αυτό ας το σκεφθεί κανείς καλά, διότι εδώ σταματούν οι ακρότητες, πέφτει η ψευτοεπανασταστική μαγκιά και "μιλάνε" η λογική, ο πατριωτισμός, με το παρόν και το μέλλον της νέας γενιάς, που τόσο προδώσαμε.
Ναι, πρέπει να γυρίσουμε σελίδα. Να προχωρήσουμε σε αλλαγές, αλλά βασισμένοι στο πολίτευμα που έχουμε. Το Σύνταγμα αναθεωρείται - η Δημοκρατία όχι!  Χύθηκε πολύ αίμα για να την αποκτήσουμε. Δεν την χαρίζουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου