Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Τα χθεσινά ψηφίσματα της "πλατείας"

Όπως ανακοινώθηκε από τη Συντονιστική Επιτροπή των Αγανακτισμένων Πολιτών, κατά τη χθεσινή Λαϊκή Συνέλευση των συγκεντρωμένων στην πλατεία Συντάγματος, ψηφίστηκαν τα παρακάτω:
Η συνέλευση της πλατείας Συντάγματος καλεί τις λαϊκές συνελεύσεις των γειτονιών της Αθήνας να συμμετέχουν στην περικύκλωση του Συντάγματος την μέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Καλούνται να συμμετέχουν επίσης στην συνεδρίαση της ομάδας δράσης για το μεσοπρόθεσμο με τους εκπροσώπους τους την Παρασκευή 24-6 στις 19:00 στα σκαλάκια της Όθωνος.
Καλούμε τον κόσμο της Αθήνας να κατέβει στην πλατεία Συντάγματος την Τρίτη 21-6 στις 19:00 το απόγευμα, ημέρα ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (βλέπε ψήφισμα 18-6). Κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας, καλούμε όλο τον κόσμο, Έλληνες και μετανάστες, άντρες γυναίκες και παιδιά, εργαζόμενους και ανέργους, από όλες τις συνελεύσεις πλατειών της Αθήνας, όλες τις πλατείες της Ελλάδας να έρθουν στην πλατεία Συντάγματος την ημέρα ψήφισης του μεσοπρόθεσμου, να στηρίξουν την 48ωρη απεργία που έχουν εξαγγείλει πρωτοβάθμια σωματεία, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και να αποκλείσουμε όλοι και όλες μαζί την βουλή, με ό,τι μέσο μπορεί ο καθένας: αυτοκίνητα, ταξί, νταλίκες, τρακτέρ, απορριμματοφόρα του δήμου, λεωφορεία της ΕΘΕΛ κλπ.
Επί 48 ώρες κανένας εργαζόμενος στην δουλειά, όλοι/ες μαζί στην πλατεία Συντάγματος!
Στηρίζουμε τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ που ξεκινάνε αύριο, Δευτέρα 20 Ιουνίου και συμμετέχουμε στις απεργιακές φρουρές, αναγνωρίζοντας πως η απόπειρα ξεπουλήματος του δημόσιου πλούτου ξεκινάει από την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.
Καλούμε τους βουλευτές να καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕΝ ΦΥΓΟΥΝ!
Την Πέμπτη 23-6 γίνεται η Σύνοδος Κορυφής για το ευρώ στη Λισαβόνα που αφορά όλους τους πολίτες της Ευρώπης. Καλούμε σε συγκέντρωση στις 19:00 έξω από τα γραφεία της ΕΕ στην Βασ. Σοφίας και Ηρώδου Αττικού και καλούμε και τις πλατείες της Ευρώπης να προβούν σε παρόμοιες δράσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου