Κυριακή 19 Ιουνίου 2011

Περίεργη πρόταση στην «πλατεία»

Όσο η «πλατεία» ταρακουνάει το κατεστημένο και «εισακούεται» από την εξουσία, τόσο γίνεται επικίνδυνη στην καθεστηκυία τάξη αυτή η ειρηνική λαϊκή εξέγερση. Μία εξέγερση που θα την ζήλευε ακόμη και ο… Μαχάτμα Γκάντι, αφού η «μη βία» αποτελεί το κυρίως δεδομένο αυτών των ελεύθερων πολιτών.
Όσα μέχρι στιγμής έχουν επιτευχθεί οφείλονται στις φιλοσοφημένες και μη βεβιασμένες κινήσεις που έχουν γίνει, καθώς και στο εξαιρετικό επίπεδο συνεννόησης που επικρατεί στον στενό πυρήνα των εξεγερμένων της πλατείας Συντάγματος.
Για παράδειγμα, ήταν άξια θαυμασμού η στάση που κράτησαν χθες τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, όταν κατά την διάρκεια της Λαϊκής Συνέλευσης, κατατέθηκε μία πρόταση προς ψήφιση και λόγω του «περίεργου» χαρακτήρα της, μετέθεσαν την ψηφοφορία για σήμερα το βράδυ.
Η πρόταση φαινομενικά είναι θαυμάσια και ενθουσιάζει! Όμως όταν την καλοσκεφθεί κανείς, ανατριχιάζει! Με δυό λόγια ο ενδιαφερόμενος ήθελε να τεθεί σε ψηφοφορία η περίπτωση μιάς… γενικής απεργίας διαρκείας! Ίσως ο προτείνων να αγνοεί ότι η «γενική απεργία διαρκείας» είναι το τελευταίο όπλο που μπορεί να χρησιμοποιήσει ένας λαός και αποτελεί ένα βήμα πριν την ένοπλη εξέγερση.
Κάτι τέτοιες ανεύθυνες, επικίνδυνες και αψυχολόγητες προτάσεις, θα πρέπει να αυτοελέγχονται πριν διατυπωθούν και ιδιαίτερα ενώπιον νέων ανθρώπων, που ίσως δεν γνωρίζουν πόση θυσία κάνουν οι γονείς και πόσα χρήματα στερείται ο οικογενειακός κορβανάς, όταν απεργούν για ένα και μόνον 24ωρο…
Ερώτηση: Με τι ασχολείται ο κύριος που έκανε αυτή την πρόταση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου