Την "απολογία" του δημάρχου Αθηναίων κ. Καμίνη, για την διαρροή της λίστας μισθοδοσίας δημοσιογράφων του 9,84 ζήτησαν το πρωί από το Mega και την εκπομπή τους οι συνάδελφοι κ.κ. Αναγνωστάκης και Χασαπόπουλος. Και ο δήμαρχος δεν δέχθηκε ότι η διανομή της στο διαδίκτυο έγινε εν γνώσει του.
Επί του προκειμένου, για ποιό λόγο ο δημότης Αθηναίων να μην γνωρίζει ποιοί εργάζονται στον ραδιοφωνικό σταθμός "του" και πόσα παίρνει ο καθένας; Με την ίδια έννοια, δεν πρέπει να γνωρίζει ένας επιχειρηματίας ποιοί εργάζονται στην επιχείρησή του και πόσα παίρνουν!
Ο κ. Καμίνης ως πρώην Συνήγορος του Πολίτη, θα έχει μία σχετική επιστημονική άποψη, η οποία -στην περίπτωση αυτή- δεν νομίζω να συμφωνεί με το "απόρρητο δεδομένο προσωπικού χαρακτήρα".
Επειδή αυτές οι ευαισθησίες περί "απορρήτου" και "προσωπικών δεδομένων" δεν πρέπει να αναφέρονται σε περιπτώσεις όπου υπάρχει δημόσιο χρήμα, καλό θα ήταν από μόνοι μας οι δημοσιογράφοι να απαιτήσουμε από τις κρατικές και δημοτικές υπηρεσίες να δημοσιοποιούν, ποιοί συνάδελφοι εργάζονται, με ποιά σχέση εργασίας και με πόσα αμείβονται.
Προ αυτού, η ίδια η ΕΣΗΕΑ, πρέπει να ζητήσει ώστε ο δήμος Αθηναίων (και κάθε άλλος δήμος ή κρατική υπηρεσία), να αναρτήσει στο διαδίκτυο τα ονόματα των συναδέλφων που απασχολεί, με τις θέσεις και τις αμοιβές τους. Έτσι, για να μη λένε κάποιοι ότι η αργομισθία πάει "σύννεφο"!
Στην περίπτωση που κάποιος συνάδελφος ενοχλείται, από τη δημοσιοποίηση της εργασίας του και της αμοιβής του, μπορεί κάλλιστα να "μετακομίσει" στον ιδιωτικό τομέα. Αλλά και εκεί, κατά τη γνώμη μου, δεν πρέπει να μένουν κρυφές οι αμοιβές μας.
Και όλα αυτά, για να έχουμε το δικαίωμα της κριτικής και της καταγγελίας για απασχολούμενους σε άλλους "ευαίσθητους" χώρους...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου