Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Κάποια "ανθυγιεινή" επίσκεψη θα έκανε ο Χάρης Θεοχάρης...



Σοβαρά ερωτηματικά για το «πού πάμε κύριοι;» προκαλεί η απομάκρυνση του γενικού γραμματέα Χάρη Θεοχάρη, από το υπουργείο Οικονομικών. 
Το πλέον σοβαρό ερωτηματικό είναι το πώς αντιμετωπίζεται η αποχώρηση του κ. Θεοχάρη από έγκυρες εφημερίδες και άλλα ΜΜΕ, όπου εμφανίζεται να ήταν ο κύριος... υπεύθυνος της όλης οικονομικής κατάντιας της χώρας! 
Μάλιστα, σχετικό ρεπορτάζ, μεταξύ άλλων, αναφέρει:
«Στην κυβέρνηση προσβλέπουν σε οφέλη από την απομάκρυνση του κ. Θεοχάρη, τον οποίο αντιμετώπιζαν συχνά ως εμπόδιο στα σχέδιά τους, επειδή δεν ήταν κομματικά ελεγχόμενος». (Εάν θεωρούνται αυτές σοβαρές σκέψεις τότε είμαστε για… καλαματιανούς!). 
Επίσης, ότι «θεωρούν ότι, εκ της θέσεώς του και μόνον τουλάχιστον, ως επικεφαλής του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, συγκέντρωνε την αντιπάθεια μεγάλου μέρους των πολιτών, πολλοί εκ των οποίων δέχονται με ανακούφιση την είδηση για την αποχώρησή του»… (Άλλο πάλι τούτο!). 
Ώρες είναι να του προσάψουν και κατηγορία, ότι δεν συνέλαβε υψηλή φοροδιαφυγή και δεν μπήκαν στα ταμεία του κράτους, οφειλόμενα ποσά εκατομμυρίων από απυρόβλητους πολίτες! 
Ακόμη διαβάζουμε:
«Σκοπεύουν να κεφαλαιοποιήσουν τη εξέλιξη αυτή, για να σηματοδοτήσει την επιχειρούμενη στροφή στην οικονομική πολιτική, με το σχέδιο επαναδιαπραγμάτευσης με την τρόικα για μέτρα ανακούφισης των φορολογουμένων». (Εδώ, απλώς γελάμε!). 
Παρά τις προσπάθειες να επιρριφθούν οι ευθύνες για την οικονομική κατάντια μας στον Χάρη Θεοχάρη, υπάρχει το δεδομένο και άξιο προσοχής ότι, όπως γράφουν: «θύελλα αντιδράσεων και ανησυχιών προκαλεί διεθνώς η αποχώρηση του Χάρη Θεοχάρη από τη θέση του γ.γ. Δημοσίων Εσόδων»… 
Ας δούμε τι αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν, με την οποία εξηγούνται οι λόγοι ανησυχίας της. Τονίζεται:
«Ο κ. Θεοχάρης διαδραμάτισε ρόλο-κλειδί στον εκσυγχρονισμό και στην ψηφιοποίηση της φορολογικής διοίκησης, αυξάνοντας τα ποσοστά συλλογής εσόδων και εφαρμόζοντας βασικές νέες φορολογικές μεταρρυθμίσεις για τη συλλογή εσόδων και τους φόρους περιουσίας». 
Τέλος, ας σημειωθούν, αποσπάσματα από τις δηλώσεις του Χάρη Θεοχάρη, καθώς και μία απορία… 
Μεταξύ άλλων είπε ότι η παραίτησή του υποβλήθηκε στον υπουργό Οικονομικών «για προσωπικούς λόγους» και τόνισε: «Δεν έχει κανείς το ανάστημα να μου ζητήσει να παραιτηθώ!». (Ίσως κάπου να βασίζεται…). 
Επίσης, πως: 
> «Δεν έχω πάρει κανένα μέτρο. Όχι μισό, κανένα. Τα μέτρα τα παίρνει η δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση με την εντολή του λαού». (Τι είπες Χάρη μου; Με... εντολή λαού; Πότε την δώσαμε και δεν θυμόμαστε;). 
> «Προσπαθήσαμε να στήσουμε διοίκηση. Όχι να ρωτάει κάθε φορά για να κάνει τη δουλειά της, αλλά να την κάνει!». (Σωστός!). 
> «Δεν θα μπορούσα να φανταστώ καλύτερη στήριξη από τον Στουρνάρα. Ως γενικός γραμματέας είχα μία ημιαυτονομία. Λογοδοτούσα στον υπουργό μου». (Ορθόν!). 
> «Χθες ήμουν στο κέντρο φορολογουμένων Πλούτου, που ολοκλήρωσε 280 υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής και είναι άμεσα εισπράξιμο το 50%, για να πάνε στα δικαστήρια. Αυτό θα ήταν αδιανόητο μέχρι πρότινος. Μέχρι τέλος Ιουνίου, αν παρέμενα, θα τελείωναν τουλάχιστον 400 τέτοιες υποθέσεις». (Δεν ήξερες - δεν ρώταγες;). 
Η απορία: Μα γιατί πήγε να ασχοληθεί με τον μεγάλο πλούτο; Ακούς εκεί 400 υποθέσεις για τα δικαστήρια!.. 
>>> Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών «απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος από 06/06/2014 έως 15/06/2014 για την πλήρωση της θέσης του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, ο οποίος προΐσταται της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων». Πάντως δεν αναφέρεται, εάν οι υποψήφιοι πρέπει να είναι κομματικά στελέχη…

2 σχόλια:

  1. Eλα ρε Παντελή τώρα... Ο "λογιστάκος" θα μας πει "ότι κανείς δεν έχει το ανάστημα! Τα άλλα τώρα είναι γνωστά σ΄αυτή τη χώρα. Περιμένεις να βάλει κανείς χέρι στη πλουτοκρατία; Αφού αυτοί στηρίζουν και μόνο οικονομικά το σύστημα. Ένα τηλέφωνο κάνουν και τελείωσε.. Αφού τα ξέρεις τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αφού κι εσύ τα ξέρεις, πώς γίνοται, πώς ακούγονται και πώς γράφονται, ρε Τηλέμαχε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή