Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Έλ. Παναρίτη: Και δαρμένοι και μπερδεμένοι! ("Guardian")



Ένα ενδιαφέρον άρθρο, που λέει «πολλά» για τα πρόσφατα γεγονότα των Αθηνών, έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του “Guardian” (κλικ ΕΔΩ) με την υπογραφή της Έλενας Παναρίτη και με τίτλο «Και δαρμένοι και μπερδεμένοι- Γιατί οι Έλληνες τα βάλανε με τους θεούς της Ευρώπης». 
Μεταξύ άλλων, η Έλενα Παναρίτη, γράφει: 
Η Ευρώπη, δάνεισε το όνομά της στη γηραιότερη ήπειρο. Ήταν η επιτομή της γυναικείας ομορφιάς στην ελληνική μυθολογία. Την ερωτεύτηκε ο Δίας τόσο που για να την κατακτήσει μεταμορφώθηκε σε έναν εκθαμβωτικό άσπρο ταύρο, την ξελόγιασε και την έκλεψε υποσχόμενος αιώνια αγάπη. 
Τα πράγματα άλλαξαν αρκετά στη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα, η Ευρώπη έχει γίνει πολύ περισσότερο σαν τον καταδικασμένο από τον Δία, Σίσυφο - που πέρασε όλη του τη ζωή σπρώχνοντας ένα βράχο στην κορυφή ενός βουνού. 
Στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι Έλληνες είχαν το χαμηλότερο ποσοστό αποχής. Ανέδειξαν αντι - ευρωπαϊκά, λαϊκιστικά κόμματα, αριστερά και ακροδεξιά αντίστοιχα. 
Οι σύγχρονοι Έλληνες, χαρακτηριζόμενοι ως τεμπέληδες, κακοί διαχειριστές και γεννημένοι φοροφυγάδες, έχουν καταδικαστεί (όπως ο Σίσυφος) από τους Θεούς της Ευρώπης σε μια συνεχή και σχεδόν ατέρμονη λιτότητα. 
Ακόμα και το ΣΥΡΙΖΑ, το ριζοσπαστικό (πλέον όχι τόσο) κόμμα της Αριστεράς έλαβε ποσοστό ψήφων 26,6%, μη ανταποκρινόμενο στις αρχικές προσδοκίες του. Αυτό το κόμμα το οποίο στην αρχή είχε ταχθεί εναντίον των μέτρων λιτότητας και των Βρυξελλών, αποδυνάμωσε αυτή του τη θέση. 
Το κόμμα που είχε χαρακτηριστεί ως Ριζοσπαστικά Αριστερό, σήμερα είναι περισσότερο Eυρώ - διαλλακτικό παρά ριζοσπαστικό. Η ανάδειξη της Χρυσής Αυγής σε τρίτο κόμμα αποτελεί σοβαρό δείγμα της δυσαρέσκειας των πολιτών. 
Λανθασμένη μέθοδος πλέον αποτελεί η ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων με βάση ιδεολογικών κριτηρίων. 
Αυτό που είναι σημαντικό να κατανοηθεί είναι το ''τί έφερε την αναδιοργάνωση του πολιτικού συστήματος;''. Η απάντηση είναι απλή: ''η έλλειψη εμπιστοσύνης''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου