Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Τριήμερο: "Δελεαστικές" τιμές που... σκοτώνουν!

Απόδραση πάνω στο κύμα, σε μια από τις ομορφότερες ακτές, προτείνει μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα, για το 3ήμερο του Αγίου Πνεύματος (Σάββατο, 7 - Δευτέρα, 9). 
Μία τριήμερη απόδραση, που κοστίζει (οπωσδήποτε!) πολύ λιγότερα από μία απόδραση με ελικόπτερο από τον Κορυδαλλό! 
Πρόκειται για ένα υψηλής αισθητικής ξενοδοχειακό συγκρότημα, από τα λίγα που διαθέτει η Ελλάδα, το οποίο μάλιστα έχει και δική του παραλία! Αμ, τι πολυτέλεια θα πουλούσε χωρίς δική του παραλία! 
Όσο για σέρβις, δεν το συζητάμε! Είναι υψηλών απαιτήσεων. Σχετικά δε με το κόστος, σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρει, πως οι τιμές είναι «πολύ δελεαστικές», αφού για ένα δίκλινο ξεκινούν από… 160 ευρώ την ημέρα και στην τιμή συμπεριλαμβάνεται πρωινό με πλούσιο buffet! 
Ενδιαφέρουσα η πρόταση, αλλά μη χαρακτηρίζουμε τις τιμές «πολύ δελεαστικές», διότι ένα ζευγάρι πρέπει να πληρώσει 160 Χ 2 = 320 Χ 3 = 960 ευρώ, μόνο με πρωινό!
Σημαίνει δύο μηνιάτικα για έναν εργαζόμενο, ή τρία «καλά» μηνιάτικα για έναν δημοσιογράφο που δουλεύει στο… galera.gr! Και δεν είναι λίγα… Υπάρχουν και κάτι διαδικτυακές «γαλέρες» που δίνουν πολύ λιγότερα! Τέλος πάντων, στο θέμα μας…
Εάν νομίζει ένα ζευγάρι, ότι θα πληρώσει για το τριήμερο 960 ευρώ κάνει μεγάλο λάθος! Κι αυτό διότι αυτό το… ξεκίνημα από 160 ευρώ, αφορά μόνον την Κυριακή και την Δευτέρα και όχι το Σάββατο, που η βραδιά κοστίζει 200 ευρώ! 
Πώς είπατε; Μπορεί να μην είναι… σαλεπιτζίδικο, αλλά η εξαπάτηση των καταναλωτών είναι… σαλεπιτζίδικη! Και πρέπει να τηλεφωνήσεις, για να μάθεις ότι οι τιμές του ξενοδοχείου ξεκινούν από 160 ευρώ (Κυριακή έως Πέμπτη) και Παρασκευή και Σάββατο από… 200 ευρώ! 
Τι κάνουν οι κύριοι; Παρουσιάζουν μόνον την τιμή της Κυριακής και της Δευτέρας, βασιζόμενοι στην αναφορά του «οι τιμές ξεκινούν» και δεν αναφέρουν κουβέντα για την τιμή του Σαββάτου! 
Βέβαια, για ένα ζευγάρι η διαφορά στο εν λόγω τριήμερο, είναι 80 ευρώ (1040 – 960) και αν υποτεθεί ότι πρόκειται περί ευκατάστατων πελατών, τότε τα 80 ευρώ περνούν απαρατήρητα. 
Όμως, «ευκατάστατος» δεν σημαίνει «ηλίθιος» και ούτε δέχεται κανείς να πιάνεται κορόϊδο! Εάν ο ξενοδόχος θεωρεί τόσο ασήμαντο το ποσόν των 80 ευρώ, τότε γιατί το χρεώνει; Ας κάνει μία… παραχώρηση στην «υψηλή» πελατεία! Έτσι δεν είναι; Αλλά… 
>>> Κάτι τέτοιες «πονηριές» μάς εκθέτουν και πλήττουν τον τουρισμό μας, τώρα μάλιστα που γίνονται εθνικές προσπάθειες. Έτσι λένε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου