Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014

NY Times: Η Ελλάδα δίπλα στο Ιράκ!


Διεθνή διαπόμπευση υφίσταται σήμερα η Ελλάδα, που μαζί με το Ιράκ «κοσμούν» το πρωτοσέλιδο των “International New York Times”. 
Η διεθνούς κύρους και ακτινοβολίας αμερικανική εφημερίδα, αναδεικνύει σαν πρώτη είδηση την υπόθεση των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών, με τα χθεσινά επεισόδια με την αστυνομία. Και δίπλα, ανταπόκριση από το Ιράκ, όπου οι Ταλιμπάν καταλαμβάνουν την μία πόλη μετά την άλλη! 
Αυτό το πρωτοσέλιδο, πρέπει να σημάνει συναγερμό στην κυβέρνηση και να δώσει το συντομότερο μία λύση στο θέμα των καθαριστριών. Δεν χρειαζόταν πολύ μυαλό και επικοινωνιακές γνώσεις, για να γίνει αντιληπτό, ότι κάτι τέτοιες περιπτώσεις «ρίχνουν κυβερνήσεις»! 
Οπωσδήποτε, πρέπει να τεθεί τέρμα στην ανευθυνότητα του πρόσφατου παρελθόντος και οι αρμόδιοι να πληροφορηθούν το τι συμβαίνει στον ψυχικό κόσμο ενός ανθρώπου αδικημένου, στερημένου και δαρμένου. 
Επίσης, να ενημερωθούν το τι σημαίνει να γίνεται η πατρίδα σου διεθνώς ρεζίλι, για λόγους βλακείας!
Ναι, διότι βλακώδης είναι ο χειρισμός της πολιτείας έναντι των καθαριστριών του υπουργείου Οικονομικών κι ας μην επιρρίπτονται οι ευθύνες μόνον κατά του «άντρακλα» αστυνομικού που γρονθοκόπησε τη γυναίκα. 
Οι «γροθιές» του κράτους κατά των καθαριστριών είναι περισσότερο επώδυνες, καθώς γίνονται εν ψυχρώ και εκ προμελέτης! 
Μετά το σημερινό πρωτοσέλιδο της διεθνούς έκδοσης των “N.Y. Times”, η Ελλάδα αποκτά επιπλέον δημοσιογραφικό ενδιαφέρον…
>>> Στον ιδιωτικό τομέα, γράφονται μεγαλύτερα δράματα, με μακροχρόνια ανέργους, με προβλήματα σίτισης και αυτοκτονίες. Και όμως, δεν είδαμε να πιάνουν διεθνή πρωτοσέλιδα, π.χ. οι απολυμένοι της "Χαλυβουργικής". Ούτε καν να γράφονται μονόστηλα για τους εργαζόμενους π.χ. της "Εξπρές", που έχουν να δουν μισθό πάνω από δύο χρόνια! Γιατί οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών κατάφεραν αυτή τη δημοσιότητα; Πρώτον είναι η επιμονή τους! Και δεύτερον; Μα, είναι η βλακεία που λέγαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου