Κυριακή, 22 Ιουνίου 2014

Δημοσιογραφικές σχολές, ΕΣΗΕΑ και δεοντολογία...Το Εποπτικό Όργανο Δεοντολογίας (ΕΟΔ) της ΕΣΗΕΑ, εν όψει της νέας εκπαιδευτικής περιόδου, επαναλαμβάνει όσα έχει επισημάνει για τα απαράδεκτα φαινόμενα διαφήμισης δημοσιογραφικών σχολών από μέλη της Ένωσης.
Το ΕΟΔ διευκρινίζει, πως η αναφορά του ονόματος οποιουδήποτε συναδέλφου, που διδάσκει σε δημοσιογραφική σχολή είναι επιτρεπτή και εντάσσεται στο πλαίσιο της ενημέρωσης.
Τονίζει, όμως, ότι είναι απόλυτα αντίθετη με τον Κώδικα Δεοντολογίας η διαφημιστική χρήση της φωνής και της εικόνας του δημοσιογράφου.
Η παραβατική αυτή συμπεριφορά, που εμπορευματοποιεί και ευτελίζει την δημοσιογραφία, παράλληλα λειτουργεί παραπλανητικά για νέους ανθρώπους, στους οποίους σε πολλές περιπτώσεις δίνει την εύκολη υπόσχεση μεγάλης δημοσιογραφικής εξέλιξης.
>>> Και για όσους δεν κατάλαβαν, η παραπάνω ανακοίνωση, δεν αφορά μόνον τους δημοσιογράφους, αλλά και τους γονείς που προτίθενται να στείλουν τα παιδιά τους σε δημοσιογραφικές σχολές, με μοναδικό γνώμονα τα "ονόματα"...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου