Παρασκευή, 20 Ιουνίου 2014

Αποχωρούν οι κεντροαριστεροί από τη ΔΗΜΑΡ


Μετά την ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου, από τη ΔΗΜΑΡ, άλλες τρεις αποχωρήσεις στελεχών ανακοινώθηκαν σήμερα από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη. Πρόκειται για την Κατερίνα Μέγα (μέλος της Κεντρικής Επιτροπής), τον Γιάννη Καλαφάτη (γραμματέας Νομαρχιακής Δυτικής Αττικής) και τον Δημήτρη Αμανατίδη (γραμματέας Νομαρχιακής Βόρειας Αττικής). 
την ανοιχτή επιστολή αποχώρησης, βγαίνουν συμπεράσματα, για το τι ακριβώς συμβαίνει σήμερα στη ΔΗΜΑΡ και κυρίως αναδεικνύεται το γεγονός ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών φέρνουν ανακατατάξεις στον πολιτικό μας χάρτη, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα «δυνατό» κεντροαριστερό κόμμα. Αλλά από ποιούς και με ποιούς; 
Να γίνουν «αχταρμάς» οι άμεμπτοι και οι «καθαροί» με τα λαμόγια, προκειμένου να συσταθεί ένας κομματικός οργανισμός εφάμιλλος κάποιων άλλων αμαρτωλών;
«Κεντροαριστερά» ακούνε οι κεντροαριστεροί και το βάζουν στα πόδια! Πώς να εμπιστευθούν μία κίνηση όταν εκδηλώνεται ενδιαφέρον από πρόσωπα που έφεραν την χώρα σε αυτή την κατάσταση; 
Μακάρι οι ελπίδες του Βασίλη Οικονόμου και των τριών που αποχώρησαν σήμερα, να μην αποβούν φρούδες… 
Η ανοιχτή επιστολή αποχώρησης των «τριών», αναφέρει τα εξής: 
Η ελληνική κοινωνία διέρχεται τα τελευταία τέσσερα χρόνια μια τεράστια οικονομική και κοινωνική κρίση η οποία έχει επιδεινώσει τραγικά τις ζωές όλων μας. 
Εμείς που ενταχθήκαμε και προσφέραμε στη Δημοκρατική Αριστερά το κάναμε θεωρώντας ότι πρόκειται για μια δύναμη ικανή να συσπειρώσει τον προοδευτικό και δημοκρατικό κόσμο, ικανή να διατυπώσει προτάσεις εξόδου της χώρας από την κρίση με την κοινωνία όρθια. 
Οι ελπίδες μας διαψεύστηκαν και κατέρρευσαν συνολικά μετά την πορεία του τελευταίου χρόνου και την αποτίμηση της στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος το Σάββατο 7 Ιουνίου. 
Δυστυχώς αποδείχτηκε ότι η πλειοψηφία των μελών της Κεντρικής Επιτροπής αποφεύγει την ανάληψη των ευθυνών ακόμα και για την εκλογική εξαέρωση του κόμματος και δεν επιθυμεί τη στροφή προς μια πολιτική που θα έχει νόημα και ουσία για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού. 
Η άρνηση της πλειοψηφίας να συνδράμει και η ΔΗΜΑΡ χωρίς προαπαιτούμενα, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς ηγεμονισμούς στη δημιουργία ενός φορέα της Κεντροαριστεράς, σταθερά προσανατολισμένου στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, καταδεικνύει ότι τα ηγετικά στελέχη της ΔΗΜΑΡ φοβούνται τη συμμετοχή σε μια προοδευτική συμπαράταξη που δεν θα περιορίζεται στα στενά προσωπικά τους όρια. 
Δυστυχώς οι αποφάσεις της ηγετικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ έχουν ληφθεί και οι εσωκομματικές διαδικασίες είναι καθ’ όλα προσχηματικές. 
Δεδομένου λοιπόν ότι η ΔΗΜΑΡ αρνείται να αναλάβει ρόλο στην ενότητα και την συνεργασία των κατακερματισμένων δυνάμεων του χώρου ώστε να κατατεθεί κυβερνητική πρόταση πάνω σε αναπτυξιακή και μεταρρυθμιστική βάση αλλά και ότι αναζητά εύσχημους τρόπους επιστροφής στο ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο εξακολουθεί να υπάρχει χάσμα σε ότι αφορά τον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης και θεμελίωσης μιας κοινωνίας και ενός κράτους μακριά από τις παθογένειες και τους λαϊκισμούς του παρελθόντος, δηλώνουμε ότι αποχωρούμε από το κόμμα της Δημοκρατικής Αριστεράς. 
Η προφανής έλλειψη ενδιαφέροντος για τη γνώμη και τις θέσεις στελεχών και μελών που δεν ταυτίζονται με την ηγετική ομάδα και η διάθεση της πλειοψηφίας του κόμματος να αποκλείσει εκ προοιμίου την δυνατότητα διατύπωσης εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης από την ενωμένη Κεντροαριστερά καθιστούν αδύνατη τη συμμετοχή μας στο κόμμα. 
Εμείς θα συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε για την ενωμένη και δυνατή Κεντροαριστερά που θα διατυπώσει ρεαλιστική και κοινωνικά δίκαιη πρόταση εξόδου από την κρίση με την κοινωνία όρθια και η οποία πρέπει να διαμορφωθεί μέχρι τις ερχόμενες εθνικές εκλογές ώστε να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τη νίκη και την πλειοψηφία στην επόμενη Βουλή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου