Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

"Πολιτισμικές" ευαισθησίες και γιαλαντζί εκδηλώσεις, για τους "ψύχραιμους" και ανιστόρητους "συνωστισμένους"

Ξεχωριστό γεγονός των εκδηλώσεων είναι η παρουσία των Δερβίσηδων - "παιδιά" του Πέρση σούφι και ποιητή Μελβανά Τζελαλαντίν Ρουμί.
Όλο και πυκνώνουν οι τουρκικές «επιθέσεις» στην Αθήνα, μετά την ανοχή που δείχνει η ελληνική πολιτεία, εν ονόματι του… πολιτισμού! 
Να έρχεται ο κ. Νταβούτογλου και να τον «τραπεζώνουμε», να συμπεριφέρονται στη Θράκη σαν να είναι τουρκικό έδαφος, να παρεμποδίζουν τον ορισμό της ελληνικής ΑΟΖ, να συνεχίζουν την εχθρική πολιτική τους για τους εναπομείναντες Ρωμηούς της Πόλης, να παραμένει «κλειδωμένη» για τη Χριστιανοσύνη η Αγιά Σοφιά και κάθε λίγο και λιγάκι να προαναγγέλλουν τη μετατροπή της… 
Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά και άλλα πολλά, να ανοίγει η Αθήνα την αγκαλιά της στον τουρκικό επεκτατισμό, ο οποίος λειτουργεί με πλατφόρμα τον «πολιτισμό». 
Τελευταίο κρούσμα, το τουρκικό φεστιβάλ που διοργανώνει η Άγκυρα στο ξενοδοχείο «Arion Resort & Spa» στον «Αστέρα» Βουλιαγμένης, αφού προηγουμένως μία πτυχή του τουρκικού «πολιτισμού» παρουσιάστηκε στον Φλοίσβο του Π. Φαλήρου, με πλήρη επισημότητα! 
Μέχρι τις 16 τρέχ, η πρεσβεία και το προξενείο της Τουρκίας, δίνουν τα… ρέστα τους στον «Αστέρα», στο πλαίσιο του 10ήμερου των «πολιτιστικών και γαστρονομικών» εκδηλώσεων, που άρχισε στις 7 του μηνός. 
Ειδικότερα για απόψε, η τουρκική προπαγάνδα έχει… διαπρέψει! Το τι δημοσιεύματα και ραδιοφωνικές αναφορές γίνονται για τη σημερινή βραδιά, δεν λέγεται! Έγκυρος αθηναϊκός ραδιοφωνικός σταθμός, να καλεί κάθε λίγο και λιγάκι τους ακροατές του σε βραδιά, με συναυλίες και δεξίωση με γεύσεις από την… «ανατολίτικη και αυτοκρατορική κουζίνα»!.. Θα υπάρχουν και Δερβίσηδες - το μοναδικό πολιτισμικό στοιχείο, που προήλθε με την ίδρυση του τάγματος των Μεβλεβί, από τον μεγάλο Πέρση σούφι και ποιητή Μεβλανά Τζελαλαντίν Ρουμί (1207 μ.Χ.). 
Το περίεργο, είναι ότι δεν υπάρχει ουδεμία αντίδραση! Όχι, διαμαρτυρίες, πλακάτ και τέτοια. Αλλά μέσω του Τύπου και του Διαδικτύου. Αντιδράσεις, ώστε να μην βιάζεται η ιστορία και να μην γίνονται αποδεκτά τα όσα προσπαθεί να μεταδώσει κάποια «φίλη» χώρα. Μόνον ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, αντιδρά, πότε στον ΟΑΣΕ και πότε με ανακοινώσεις, αλλά ποιός δίνει σημασία... 
Η άγνοια έχει μετατραπεί σε μία επικίνδυνη μορφή φιλοτουρκισμού - τόσο που κάποιοι θεωρούν ως τουρκικό, ακόμη και εκείνο που και οι Τούρκοι ακόμη θεωρούν ελληνικό! 
>>> Όσο παραμένουμε «ψύχραιμοι» και αφήνουμε την πατριωτική ευαισθησία σε γραφικούς της ακροδεξιάς, τόσο θα καλπάζει ανενόχλητα ο τουρκικός επεκτατισμός, με προπετάσματα  «πολιτισμού»…

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα σου φίλε μου και καλή βδομάδα.
    Τελικά δεν έχει μείνει τίποτα όρθιο στη δόλια την πατρίδα μας. Δεν υπάρχει ούτε μια φωνή παλικαρίσια να τους πει ντροπή σας ορέ αδέλφιαααααα!!!!Ντροπή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή