Τρίτη, 4 Μαρτίου 2014

"Έφυγε" κι ο Σταμάτης Φιλιππούλης...Θλίψη στην ελληνική Δημοσιογραφία  και το ελληνικό Θέατρο, από την απώλεια του Σταμάτη Φιλιππούλη. Ιδιαίτερα για όσους συνεργάστηκαν μαζί του, εκεί στη Φειδίου, ή σε άλλες εφημερίδες, οι οποίοι θα τον θυμώνται για το χιούμορ, τη συναδελφικότητα και την απλότητά του. 

Ο Σταμάτης Φιλιππούλης έφυγε από τη ζωή, την Κυριακή, σε ηλικία 84 ετών και την απώλειά του, ανακοίνωσε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο Σταμάτης Φιλιππούλης γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1930. Αφού ολοκλήρωσε τις γυμνασιακές του σπουδές εργάστηκε σε ηλικία 17 ετών ως νυχτερινός κλητήρας στην εφημερίδα «Ακρόπολις». Στη συνέχεια δούλεψε ως βοηθός σκηνογράφου, κειμενογράφος σε διαφημιστική εταιρία, ενώ από το 1957 αφοσιώθηκε στη δημοσιογραφία, τα θεατρικά και κινηματογραφικά σενάρια και την ποίηση.

Στην αρχή εργάστηκε ως ελεύθερος ρεπόρτερ, ενώ σύντομα αφοσιώθηκε στο καλλιτεχνικό ρεπορτάζ απασχολούμενος στις εφημερίδες «Ακρόπολις», «Εμπρός», «Εθνικός Κήρυξ», «Απογευματινή», «Εβδομάδα», «Αδέσμευτος Τύπος», και «Έθνος». Επίσης εργάστηκε στα περιοδικά «Εικόνες» και «Θησαυρός».

Κατά τη διάρκεια της δημοσιογραφικής του σταδιοδρομίας ο Σταμάτης Φιλιππούλης πήρε συνεντεύξεις από μεγάλες προσωπικότητες του ελληνικού αλλά και του διεθνούς καλλιτεχνικού χώρου σε δεκάδες διάσημα πρόσωπα, λογοτέχνες, διανοητές και ηθοποιούς.

Το 1965 πρωτοεμφανίζεται στην τηλεόραση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης. Ιδιαίτερα, όμως, γνωστός έγινε από την πολύ επιτυχημένη θεατρική τηλεοπτική του εκπομπή «Τα φώτα της ράμπας» στην ΕΡΤ.

Παράλληλα, με τη δημοσιογραφία υπήρξε και βιογράφος πολλών Ελλήνων πρωταγωνιστών του θεάτρου. Επιπλέον, έγραψε περισσότερα από 80 σενάρια για το θέατρο και τον κινηματογράφο, πολλά από τα οποία έγιναν μεγάλες επιτυχίες.

Ο Σταμάτης Φιλιππούλης διέγραψε μια σημαντική πορεία στο χώρο της ελληνικής δημοσιογραφίας, ενώ παράλληλα υπήρξε ένας πολυγραφότατος συγγραφέας. Ήταν αξιοπρεπής, αγαπητός και αξιοσέβαστος από τους συναδέλφους του. Κόρη του είναι η συνάδελφος Ελισσάβετ Φιλιππούλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου