Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011

Προκλητικό "μπόνους" στους υπαλλήλους της Βουλής!


Σπουδαία η εισήγηση του Προέδρου
της Βουλής κ. Πετσάλνικου...

Μέσω ενός «μπόνους» αποφάσισε η Βουλή, μετά από πρόταση του προέδρου της, Φίλιππου Πετσάλνικου, να αποκαταστήσει εν μέρει τις απώλειες των εργαζομένων στο Κοινοβούλιο από την κατάργηση του λεγόμενου 15ου και 16ου μισθού.
Βάσει αλλαγών που εισηγήθηκε στην Ολομέλεια του Σώματος ο κ. Πετσάλνικος, μεταξύ των οποίων και η ένταξη των κοινοβουλευτικών υπαλλήλων στο ενιαίο μισθολόγιο και βαθμολόγιο, θεσμοθετήθηκε το «μπόνους» προς τους υπαλλήλους με την ονομασία «Κίνητρο Επίτευξης Στόχων Στήριξης του Κοινοβουλευτικού Έργου». Το συγκεκριμένο επίδομα αντιστοιχεί στο επίδομα «κινήτρου απόδοσης» που ισχύει για τον δημόσιο τομέα. Ωστόσο φαίνεται ότι είναι προσαρμοσμένο στην κοινοβουλευτική πρακτική, δηλαδή να καταβάλλεται στη λήξη κάθε κοινοβουλευτικής περιόδου, ενώ δεν καθορίζεται το ύψος του και το αν θα καταβάλλεται σε όλους τους εργαζόμενους...
*** Φαίνεται πως  η λέξη «ντροπή» δεν πολυκυκλοφορεί στα έδρανα του Κοινοβουλίου. Διότι πρόκειται για μία εν ψυχρώ πρόκληση, για την οποία δεν θα έμεναν ανερυθρίαστα ούτε τα… «γομάρια» του κ. Ροντούλη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου