Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Προϋπολογισμός - πρόκληση!

Προϋπολογισμός για... αλλού, είναι αυτός που ψηφίστηκε τα μεσάνυχτα. Ένας προϋπολογισμός, που ούτε «υπολογισμός» μπορεί να θεωρηθεί, μήτε και προϊόν «λογισμού».
Και πώς είναι δυνατόν να θεωρηθεί ως προγραμματισμός για την οικονομία μίας χώρας, όταν ο εν λόγω Προϋπολογισμός του 2012, απευθύνεται σε κάποιον «παγκάλιο» λαό, ο οποίος τιμωρείται για να επιστρέψει αυτά που... «φάγαμε μαζί»!
Αύριο, όταν δούμε να γίνονται «ντου» σε σούπερ μάρκετ, σε τράπεζες και να πέφτουν βιτρίνες, ας μην ζητηθούν ευθύνες από τους δράστες, αλλά από εκείνους τους πολιτικούς που ή αδιαφορούν ή δεν γνωρίζουν πως όταν υπογράφουν και ψηφίζουν έναν τέτοιο προϋπολογισμό, ανάβουν το φυτίλι για να συμβούν άσχημες καταστάσεις.
Όσο για την «καραμέλα» ότι δεν υπάρχουν λεφτά και πρέπει να «ξεσκίσουμε»τον εργαζόμενο και τον συνταξιούχο, είναι παραμύθι. Λεφτά υπάρχουν! Και στην Ελβετία αλλά και ενταύθα! Και αυτό το γνωρίζει ο κάθε πολίτης. Αυτός ο άλλοτε «πρασινομπλέ» που είναι έτοιμος να αλλάξει τον κομματικό χάρτη στην Ελλάδα, στέλνοντας στον Καιάδα τις πλειοψηφίες του άλλοτε. Αν ποτέ γίνουν εκλογές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου