Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ: Όχι "το μαχαίρι στο κόκκαλο", αλλά κάπου... αλλού!

Στα σοβαρά πρόσωπα της κυβέρνησης ανήκει ο υφυπουργός (υπεύθυνος για τον Αθλητισμό) κ. Νικητιάδης, αλλά σήμερα είπε κάτι σχετικά με τα γεγονότα ντροπής στο ΟΑΚΑ, το οποίο ανησύχησε κάθε πολίτη ο οποίος έχει βαρεθεί να ακούει το… «μαχαίρι στο κόκκαλο»! Πρόκειται για μία εντελώς ανεύθυνη και ευτελισμένη έκφραση η οποία εκστομίζεται μόνον από «παραμυθάδες». Και γι’ αυτό όταν ειπώνεται, ακούγεται παράλληλα το «καλά, μας τά ‘παν κι άλλοι!».
Το «μαχαίρι» του ο κ. Νικητιάδης, ίσως θα πρέπει να τους το βάλει κάπου… αλλού και αν αποφασίσει να καθαρίσει τον χώρο του ποδοσφαίρου από την αλητεία, είναι θέμα ημερών.
Γιατί να γίνονται προανακρίσεις και ανακρίσεις; Ποιός ελπίζει να βγει κάτι; Το πρόβλημα δεν είναι ούτε αστυνομικό, ούτε δικαστικό, αλλά αποκλειστικά πολιτικό! Αν οι πολιτικοί δεν αποφασίσουν να λήξουν μιάς διά παντός, αυτές οι αισχρότητες στα γήπεδα, ας μην περιμένουμε να αλλάξει η κατάσταση. Όσο και αν θέλει ο κ. Νικητιάδης. Πρέπει να ληφθούν μέτρα… χθες!
Να μπει παρένθεση σε όλα τα ποδοσφαιρικά δρώμενα και οι ιθύνοντες να προχωρήσουν σε μία κάθαρση βαθειά, αδιαφορώντας ποιός καλύπτει ποιόν και ποιός έχει προστάτη ποιόν.
Η απειλή του κ. Νικητιάδη ότι «αν δεν αλλάξει το πειθαρχικό δίκαιο της ΕΠΟ σταματάει η χρηματοδότηση» δεν αρκεί. Να πέσει και το σχετικό «ξήλωμα» στελεχών που αδιαφορούν για όσα βλέπουν να γίνονται στα γήπεδα και στις «παράγκες».
Εν τω μεταξύ, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Τάσος Κανελλόπουλος διενεργεί κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στον αγώνα Kυπέλλου, μεταξύ ΑΕΚ – Ατρομήτου, στο ΟΑΚΑ. Και πρώτος μάρτυρας καλείται ο αστυνομικός διευθυντής Αθηνών...
Κι εδώ μία απλή ερώτηση:. Γιατί να απασχολούνται άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας για την τάξη στα γήπεδα; Το έργο αυτό να το αναλαμβάνουν οι «σεκιουριτάδες» και τις όποιες ζημιές στην περιουσία του δημοσίου, να τις πληρώνουν (και ποινικά) οι υπεύθυνοι των ομάδων.
Τέλος, ας μην ξεχνάμε ότι η λέξη «χούλιγκαν» είναι αγγλική, καθώς κάποτε η Βρετανία είχε χειρότερο πρόβλημα στα γήπεδα. Όμως κάποια μέρα το βρετανικό Κοινοβούλιο αποφάσισε να χτυπηθεί ο «χουλιγκανισμός». Το είπε κι έγινε! Γι’ αυτό παραπάνω μιλάμε, για «πολιτικό πρόβλημα», που σημαίνει ότι μέλημα του κ. Νικητιάδη θα πρέπει να είναι η συγκατάθεση όλων των πτερύγων της Βουλής για την ριζική εξάρθρωση της «βρωμιάς» στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν πάει άλλο.

2 σχόλια:

  1. Σε καιρό οικονομικής κρίσης το να χρηματοδοτεί το κράτος το επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου είναι απαράδεκτο. Να σταματήσει αμέσως η διαπλοκή κράτους και ποδοσφαίρου, να αναλάβουν οι ομάδες τα έξοδα και να πληρώνουν τις ζημιές, και βλέπουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι καιροί είναι ό,τι πρέπει για επιστροφή στο ποδόσφαιρο το καθαρά ερασιτεχνικό . Με πρωταθλήματα τοπικά ,χωρίς μεγάλες και δαπανηρές μετακινήσεις , με αγώνες για την ‘’φανέλα’’ και το κορίτσι μας στην κερκίδα . Έτσι ώστε να τελειώνουμε μια για πάντα από ‘’παράγκες’’ και παραγκόβια παράσιτα που τα πληρώνουμε πανάκριβα ...
    Είναι θέμα αποκλειστικώς και μόνον πολιτικής βούλησης.

    ΦΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή