Πέμπτη 29 Ιουλίου 2010

Αποκατάσταση συμμετασχόντων (=ηρώων) στα γεγονότα (=τουρκική εισβολή) της Κύπρου

Τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου για τις Ένοπλες Δυνάμεις, παρουσίασε χθες ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευ. Βενιζέλος. Εκτός των άλλων, με το εν λόγω νομοσχέδιο «αποκαθίστανται όσοι συμμετείχαν στα γεγονότα της Κύπρου».
Δηλαδή, με δυό λόγια, τα τόσα κορμάκια που έπεσαν και οι τάφοι στη Μακεδονίτισσα της Λευκωσίας, οι τόσοι που έμειναν ανάπηροι και η στέρηση που περνάνε τόσα χρόνια και οι τόσοι αγνοούμενοι που ακόμα ψάχνονται, δεν… υπήρξαν θύματα πολέμου! Απλά συμμετείχαν σε γεγονότα, που σημαίνει ότι η εισβολή του «Αττίλα» ήταν ένα είδος… συνωστισμού! 
Κρίμα από τα παληκάρια που χάθηκαν και τους λεβέντες που σακατεύτηκαν. Μακάρι η «αποκατάσταση» να είναι η δέουσα και όχι κάποιο «ξεροκόμματο»…

3 σχόλια:

  1. Πόλεμος; Ποιος πόλεμος; Εισβολή; Ποια εισβολή; Θα αστειεύεστε ασφαλώς. Οι λέξεις αυτές έχουν εκλείψει, και όπως λέει ο Orwell, η εξάλειψη των λέξεων προηγείται της εξάλειψης των εννοιών. Ακολουθούν κι άλλες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην απόφασή του το υπουργείο είναι σαφέστατο : ΑΠΟΚΑΘΙΣΤΑΝΤΑΙ όσοι ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ . Άρα στα γεγονότα της Κύπρου ΔΕΝ σκοτώθηκε κανείς , ΔΕΝ λαβώθηκε ούτε ένας , ΔΕΝ αγνοείται κανείς ! Ρουθούνι ελληνικό δεν μάτωσε !
    Απ’ ότι συμπεραίνεται τα στρατεύματά μας ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ απλώς σε μιά από κοινού άσκηση με τα συμμαχικά στρατεύματα της φίλης Τουρκίας και μετά το πέρας της στρατιωτικής αυτής συνεργασίας , ως είθισται , όσοι ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ αποκαταστάθηκαν και τιμήθηκαν από τους εκπροσώπους της έκτακτης αυτής στρατιωτικής ελληνοτουρκικής σύμπραξης !!
    Τον ‘’συνωστισμό’’ της Σμύρνης τον ακολούθησε ‘’η διεκδίκηση’’ των Ιμίων . Από πίσω μας ήρθαν οι ‘’αβλαβείς’’ διελεύσεις και νάσου τώρα και ‘’οι αποκαταστάσεις’’ όλων εκείνων που συμμετείχαν στα γεγονότα της Κύπρου !
    Διαβάζω αυτές τις ημέρες τα Απομνημονεύματα του Μητροπολίτου Καστοριάς Γερμανού Καραβαγγέλη . Αυτού ντε , που ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ στα γεγονότα της Μακεδονίας . Τι λέτε ; Θα αποφασιστεί άραγε και γι’ αυτόν καμμιά ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ή θα σηκωθεί από τον τάφο του και θα μας πάρει παραμάζωμα για τις τόσες ασχήμιες μας ;

    Φ. Μιχαήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή