Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010

Δήλωση της οικογένειας του Σωκράτη Γκιόλια

Γράμμα 
προς τον δικό μας Σωκράτη

Σωκράτη μας,
πριν οκτώ χρόνια που σε παντρέψαμε είχες γεμίσει μια μεγάλη εκκλησία με φίλους και γνωστούς για να σου ευχηθούν να ζήσεις. Χθες, γέμισες πάλι εκτός από την εκκλησία και όλη την πλατεία για το τελευταίο αντίο.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από την ψυχή μας όλους, γνωστούς και άγνωστους, που συμμετέχουν στον πόνο μας για τον άδικο χαμό σου.
Τα στοιχεία της ψυχής σου, η βαθειά σου πίστη, η καθαρότητα της ζωής σου και η φιλάνθρωπη καρδιά σου μας βεβαιώνουν ότι είσαι στην αγκαλιά του Θεού και αυτό είναι η μόνη μας παρηγοριά.
Ευχόμαστε η θυσία σου να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι στη συνείδηση του ελληνικού λαού.
Η γυναίκα σου, οι γονείς σου και τα αδέρφια σου σαν το καλύτερο μνημόσυνο ζητούν από το Θεό να συγχωρέσει τους φονιάδες σου όπως και συ θα ήθελες.

3 σχόλια:

  1. Γνώρισα τον Σωκράτη Γκιόλια μόνο όταν το όνομά του έγινε "είδηση", με τόσο απαίσιο τρόπο. Ωστόσο το μήνυμα αυτό από την οικογένειά του αποπνέει μια αίσθηση ελπίδας που τόσο λείπει στην εποχή μας: συγχώρηση. Πόσο μεγάλη λέξη, πόσο την έχουμε ανάγκη όλοι μας, κυρίως για να την δίνουμε, προς κάθε κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν ο Σωκράτης Γκιόλιας ήταν τέτοιος ΑΝΘΡΩΠΟΣ, αν η οικογένειά του μπορεί μέσα στον πόνο της να ζητά συγχώρεση για τους εκτελεστές του, ναι, υπάρχει ελπίδα. Γιατί ο Θεός κατοικεί ακόμα σε κάποιες καρδιές κι ας τις βάζουν στο στόχαστρό τους κάποιοι παραπλανημένοι που παριστάνουν τους επαναστάτες.
    Αιωνία του η μνήμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ούτε εγώ τον γνώριζα. Μόνον κατ΄ όνομα. Και λυπάμαι που δεν έτυχε να βρεθούμε ποτέ με τον Σωκράτη στην ίδια δουλειά, ή τουλάχιστον να γνωριστούμε. Αν κρίνω απ΄ όσα μου λένε συνάδελφοι γι' αυτόν και αν λάβω υπ' όψιν αυτά που γράφει η οικογένεια, τότε πράγματι έχουμε να κάνουμε με μία ψυχή που από τη στιγμή που αποχωρίστηκε το σώμα του, ακολούθησε το τούνελ προς το Φως. Τέλος, η δήλωση της οικογένειάς του Σωκράτη, νομίζω ότι είναι το καλύτερο μνημόσυνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή