Δευτέρα 19 Ιουλίου 2010

Σωκράτης Γκιόλιας: Τον εκτέλεσαν το πρωί. Ο πρώτος ήρωας την ελληνικής Δημοσιογραφίας

Σοκ! Έχασε σήμερα το πρωί τη ζωή του ο συνάδελφος Σωκράτης Γκιόλιας, ετών 37, παντρεμένος και πατέρας ενός δίχρονου παιδιού. Δεν ήταν "διορισμένος", δεν ήταν "σταρ", δεν είχε αστυνομική προστασία. Ήταν ένας μαχητής της Δημοσιογραφίας. Τον σκότωσαν. Ήταν ο πρώτος Έλληνας δημοσιογράφος που εκτελέστηκε εν ψυχρώ. (Ο Αθανασιάδης και ο Μομφεράτος ήσαν εκδότες. Ο δε Μπακογιάννης είχε προσχωρήσει στην πολιτική). Ας μην υπάρξει δεύτερος. Ο Σωκράτης Γκιόλιας, ας είναι ο πρώτος και ο μοναδικός ήρωας της Δημοσιογραφίας. Πανδημοσιογραφικό πένθος σήμερα... 
Η είδηση:
Θύμα δολοφονικής επίθεσης έπεσε έξω από το σπίτι του στην Ηλιούπολη, στις 5:25 το πρωί της Δευτέρας, ο δημοσιογράφος Σωκράτης Γκιόλιας.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες για τις συνθήκες της δολοφονίας, που ακόμα είναι υπό διερεύνηση, άγνωστος τού χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματός του στην οδό Δαιδάλου 21 και του ζήτησε να βγει στην είσοδο, καθώς -όπως του είπαν- κάποιος έκλεβε το αυτοκίνητό του.
Εκεί τον περίμεναν δύο ή τρεις άγνωστοι, οι οποίοι τον γάζωσαν με τουλάχιστον 20 σφαίρες.
Η σύζυγός του βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και δεν μπορεί να δώσει ακριβείς πληροφορίες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι δράστες διέφυγαν με ΙΧ αυτοκίνητο. Οι αρχές εντόπισαν στην οδό Ηλιουπόλεως ένα καμένο ΙΧ, μάρκας Honda Civic, η κλοπή του οποίου είχε δηλωθεί πριν δύο ημέρες, το οποίο οι δράστες χρησιμοποίησαν για να διαφύγουν.
Τα αίτια και τις συνθήκες της δολοφονίας ερευνά το τμήμα εγκλημάτων κατά ζωής της Ασφάλειας Αττικής.
Από το in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου