Τρίτη, 3 Φεβρουαρίου 2009

Έφυγε κι ο Θύμιος Παπαγεωργίου

Έκλεισε τα μάτια του σήμερα ένας πολύ αγαπητός συνάδελφος και δάσκαλος για πολλούς από μας. Ο Θύμιος Παπαγεωργίου, που οι μεγαλύτεροι θα τον θυμώνται περισσότερο από τα τηλεοπτικά Δελτία Ειδήσεων. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή 6 τρέχ. στις 4 μ.μ., στο νεκροταφείο Ζωγράφου.
Πριν ακολουθήσει η σχετική ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Θύμιος Παπαγεωργίου, παρά το «ύψος» του στο χώρο, πάντα ήταν προσιτός, συνετός, σεμνός και άρχοντας – ακόμη και τότε στις άσχημες μέρες της «Ακροπόλεως». Πάντα είχε να πει έναν καλό λόγο για τον καθένα και δεν νομίζω να υπάρχει συνάδελφος που να τον έχει πικράνει. Ο Θύμιος θα μείνει αξέχαστος σε όλους μας.
Η ανακοίνωση της Ένωσης, αναφέρει:
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του παλαίμαχου δημοσιογράφου, Ευθύμιου Παπαγεωργίου, ο οποίος έφυγε σήμερα από τη ζωή, μετά από μακρόχρονη ασθένεια, σε ηλικία 85 ετών.
Ο Ευθύμιος Παπαγεωργίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1924. Σπούδασε στη Νομική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών απ΄ όπου και αποφοίτησε. Στη συνέχεια έλαβε πτυχίο Οικονομικών από το London School of Economics.
Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε στην εφημερίδα «Καθημερινά Νέα» το 1944. Στη συνέχεια εργάστηκε ως πολιτικός και διπλωματικός συντάκτης στις εφημερίδες «Ελευθερία», «Ημερησία», «Ελεύθερος Κόσμος», «Τα Σημερινά», « Athens News», «Ακρόπολις», «Τα Νέα», στην ΕΡΤ, τη Γενική Γραμματεία Τύπου και στο ΑΠΕ, ενώ υπήρξε ανταποκριτής της Wall Street Journal, της Voice of America, του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων και της Ελληνικής Υπηρεσίας του BBC.
Είχε εργαστεί, επίσης, ως Σύμβουλος του Πρωθυπουργού Γεωργίου Ράλλη. Για τη συνεισφορά του στη σύσφιξη των σχέσεων Ελλάδας και Γαλλίας τιμήθηκε με το Σταυρό της Τιμής της Γαλλικής Δημοκρατίας.
Ο Ευθύμιος Παπαγεωργίου υπήρξε, εκτός από διακεκριμένος συνάδελφος, άνθρωπος με ήθος, ευσυνειδησία, ευγένεια και εργατικότητα.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ συλλυπείται την οικογένειά του και αποχαιρετά τον συνάδελφο, ο οποίος με την παρουσία του λάμπρυνε το δημοσιογραφικό λειτούργημα και ήταν η πορεία και η συμπεριφορά του παράδειγμα μίμησης για τους συναδέλφους που τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου