Στην κατάσχεση νέων μεγάλων ποσοτήτων ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων ζωικής προέλευσης, προχώρησε η Νομαρχία Πειραιά στο πλαίσιο των καθημερινών προσπαθειών που καταβάλλονται για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία των καταναλωτών. Δηλαδή, της μοναδικής κρατικής υπηρεσίας, που ασχολείται με τέτοιου είδους "ανθυγιεινά" θέματα...
Πρόκειται για 2.198 κιλά τυριά και αλιεύματα τα οποία κατέσχεσαν οι κτηνίατροι της Νομαρχίας Πειραιά από εταιρεία εμπορίας τροφίμων στον Ρέντη και από ιχθυοπωλείο στον Πειραιά.
Συγκεκριμένα κατασχέθηκαν :
1.720 κιλά σκληρό τυρί από την επιχείρηση Δ. Ν. Χαραλαμπόπουλος ΑΕ που βρίσκεται στην οδό Χατζηανέστη 15 στον Ρέντη που κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση και μη κανονικά, λόγω απουσίας κωδικού εγκατάστασης παραγωγής και ημερομηνίας παραγωγής. Ο ενδιαφερόμενος άσκησε το δικαίωμα της ένστασης και για την οριστική τύχη των προϊόντων θα αποφανθεί τριμελής επιτροπή.
478 κιλά κατεψυγμένα αλιεύματα και συγκεκριμένα θράψαλα και χταπόδια εισαγωγής από το ιχθυοπωλείο της Τριάντη Μανταλένας που βρίσκεται στην οδό Δημοσθένους 9 στον Πειραιά λόγω λήξης ορίου συντήρησης.
Για τις υποθέσεις ενημερώνονται το αρμόδιο ΑΤ και ο εισαγγελέας Πειραιά.
Με αφορμή τις κατασχέσεις των ελεγκτών της Νομαρχίας ο Νομάρχης Πειραιά κ. Γιάννης Μίχας αναφέρθηκε εκ νέου στο ζήτημα της αφαίρεσης της αρμοδιότητας των κτηνιατρικών ελέγχων από τις υπηρεσίες των ΝΑ που προωθεί η κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι: «Ειλικρινά δεν μπορούμε να καταλάβουμε με πιο σκεπτικό αποφάσισαν να αφαιρέσουν από τις έμπειρες και με αποδεδειγμένα μεγάλη προσφορά στον τομέα της δημόσιας υγείας κτηνιατρικές υπηρεσίες των νομαρχιακών αυτοδιοικήσεων την αρμοδιότητα των ελέγχων και να την παραδώσουν εξ ολοκλήρου στον ΕΦΕΤ. Πρόκειται για ακόμη μία αδιανόητη και καταστρεπτική επιλογή της Κυβέρνησης που οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια την λειτουργία της αγοράς στην πλήρη αναρχία και ασυδοσία. Πρόκειται για μια επιλογή που αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν πορεύεται με γνώμονα το δημόσιο αλλά το ίδιον όφελος που προσδοκά να της αποφέρει η υπερσυγκέντρωση των αρμοδιοτήτων σε υδροκέφαλες κρατικές υπηρεσίες. Αγνοούν όμως ότι δεν μπορεί ο ίδιος φορέας να τα κάνει όλα, δεν μπορεί ο ΕΦΕΤ να είναι και το συντονιστικό και το εκτελεστικό όργανο. Επιτέλους τόσο δύσκολο είναι να αναμορφώσουν το σύστημα ελέγχου της αγοράς με βάση τις προτάσεις των επιστημονικών φορέων, των συλλογικών οργάνων των εργαζομένων και της αυτοδιοίκησης που έχουν την ίδια κοινή συνισταμένη τη δημιουργία ενός ενιαίου συστήματος ελέγχων με βάση τις αρχές της συνεπικουρίας και όχι της αλληλοεπικάλυψης αρμοδιοτήτων; Ως πότε η κυβέρνηση θα κάνει με τις επιλογές της τα εύκολα και αυτονόητα, δύσκολα και ακατόρθωτα;».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου