Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2009

Κυβερνητικός βουλευτής κατά των καρτέλ

Μέσα στο καλοκαίρι θα υπάρξουν αποφάσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τα καρτέλ στα λιπάσματα και στα φυτοφάρμακα σύμφωνα με τη διαβεβαίωση που παρέσχε στον βουλευτή Λαρίσης (ΝΔ) κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο ο πρόεδρος της Επιτροπής κ. Ζησιμόπουλος.
Ο κ. Χαρακόπουλος που κατ’ επανάληψη έχει καταθέσει ερωτήσεις για το καρτέλ στο γάλα, προτείνοντας μάλιστα να μοιραστούν τα χρήματα από τα πρόστιμα που επιβάλλονται στις γαλακτοβιομηχανίες στους κτηνοτρόφους που υπήρξαν θύματα του καρτέλ, κατέθεσε πρόσφατα νέα ερώτηση στον υπουργό Ανάπτυξης για τα καρτέλ στα αγροτικά εφόδια. Η ερώτηση αυτή ήταν αφορμή για τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού.
Άλλωστε, ο Θεσσαλός πολιτικός, μετά την ανακοίνωση του πακέτου των μέτρων για τα 500 εκατομμύρια ευρώ στους αγρότες, ζήτησε εκτός των άλλων να υπάρξει αποτελεσματικότερος έλεγχος του κόστους παραγωγής και πάταξη των καρτέλ στο χώρο των αγροτικών εφοδίων.
Σύμφωνα με τον κ. Ζησιμόπουλο, οι ρυθμοί έκδοσης αποφάσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού έχουν βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με το παρελθόν και αναμένεται να βελτιωθούν ακόμη περισσότερο μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης 38 νέων επιστημόνων. Αξίζει να σημειωθεί ότι από το 2004 έως σήμερα η Επιτροπή έχει επιβάλλει συνολικά πρόστιμα που ξεπερνούν τα 193 εκατομμύρια ευρώ σε 47 επιχειρήσεις και συνεταιρισμούς επιχειρήσεων.
*** Τώρα, πόσα από αυτά τα πρόστιμα έχουν εισπραχθεί, αυτό είναι μία άλλη ιστορία…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου