Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Συνεχίζεται η κατάληψη στην ΕΣΗΕΑ

Υπό κατάληψη βρίσκεται από το Σάββατο το κτίριο της ΕΣΗΕΑ της οδού Ακαδημίας, όπου στεγάζονται τα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών. Έχουν καταληφθεί από ομάδες συναδέλφων, οι οποίοι επιμένουν να μην τερματίζουν την κατάληψη και να ζητούν την δημιουργία μιάς άλλης δημοσιογραφικής ένωσης. Παρακάτω, το σχετικό δημοσίευμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Το Βήμα»:

Υπό κατάληψη τελούν από το περασμένο Σάββατο το απόγευμα τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Οι καταληψίες- χαμηλόμισθοι δημοσιογράφοι, εργαζόμενοι στον Τύπο που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, άνεργοι του χώρου και φοιτητές σχολών Επικοινωνίας και ΜΜΕ- διαμαρτύρονται για την επικρατούσα κατάσταση των επισφαλών σχέσεων εργασίας στην πλειονότητα των Μέσων Ενημέρωσης, τον τρόπο με τον οποίο κάλυψαν πολλά Μέσα τα γεγονότα του Δεκεμβρίου, έπειτα από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, καθώς επίσης και για τη βίαιη αντιμετώπιση των δημοσιογράφων, των φωτορεπόρτερ και των τεχνικών από τις αστυνομικές δυνάμεις στο πρόσφατο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο.
Σκοπός μάλιστα των καταληψιών είναι το κτίριο της οδού Ακαδημίας να λειτουργήσει ως κέντρο αντιπληροφόρησης πάνω στις κινητοποιήσεις της νεολαίας, των εργαζoμένων, των μαθητών και των φοιτητών. Στις διαδοχικές ανοιχτές συνελεύσεις που πραγματοποιούνται στο υπό κατάληψη κτίριο καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, προκειμένου να διαμορφωθούν άξονες κοινής δράσης και στο ενδεχόμενο νέων, μαζικών απολύσεων στον χώρο, λόγω και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης.


Εν τω μεταξύ οι καταληψίες έχουν δημιουργήσει δύο ιστοσελίδες, για να δημοσιοποιούν τις θέσεις τους. Ο ένας ιστοχώρος είναι katalipsiesiea.blogspot και ο άλλος anergoidimosiografoi.blogspot. Επίσης, για περισσότερη ενημέρωση στο styx.gr και στο activemedia.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου