Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2009

Να δοθούν τα ονόματα των ψυχανόμαλων!

Διαβάζω στην ιστοσελίδα του ΑΝΤ-1 για το μεγάλο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας μέσω του Διαδικτύου, από εντιμοτάτους… «κυρίους» και εκπροσώπους της «καλής κοινωνίας». Γράφει:
Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη μια νέα υπόθεση που αφορά κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας στην χώρα μας και στο οποίο συμμετείχαν άτομα υπεράνω πάσης υποψίας. Το κύκλωμα, στο οποίο συμμετείχαν ένας Αρχιμανδρίτης, στρατιωτικοί και γιατροί, δρούσε στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη και στον Πειραιά. Στον υπολογιστή, μάλιστα, του Αρχιμανδρίτη, βρέθηκε πληθώρα από βίντεο και φωτογραφίες με ανηλίκους από ιστοσελίδες του εξωτερικού.
Από την αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 24 Ελλήνων από τους οποίους οι 11 συνελήφθησαν στο πλαίσιο του αυτοφώρου και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.
Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από την ελληνική αστυνομία ύστερα από έγγραφο της Μητροπολιτικής αστυνομίας του Λονδίνου, που έφτασε μέσω Ιντερπόλ με το οποίο οι βρετανικές αρχές ενημέρωναν ότι ύστερα από παγκόσμια έρευνά τους στο διαδίκτυο για διακίνηση πώληση και αγορά υλικού παιδικής πορνογραφίας εντόπισαν πάνω από 200 ιστοσελίδες για VIP μέλη μέσω των οποίων γινόταν αγοραπωλησία υλικού που αφορούσε στη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.
Αμέσως ξεκίνησαν έρευνες από τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος ενώ με έγκριση των εισαγγελικών αρχών έγινε άρση απορρήτου και διαπιστώθηκε ότι στο συγκεκριμένο κύκλωμα εμπλέκονταν 137 ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του Ιντερνέτ.
Τώρα, το ερώτημα είναι εάν πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα ονόματα αυτών των «κυρίων», καθώς ο σχετικός νόμος είναι αυστηρός μόνον όταν πρόκειται για φουκαράδες. Η αλήθεια είναι πως όσο άρρωστοι και αν είναι αυτοί οι άνθρωποι, που τους άρεσε να βλέπουν τον βιασμό μικρών παιδιών, η δημοσιοποίηση των ονομάτων τους αποτελεί διαπόμπευση. Επειδή όμως, κάτι τέτοιου είδους σεξουαλικές ανωμαλίες μπορεί να μην αρκούνται στο… τηλεμπανιστήρι, τότε ίσως οι αρμόδιες αρχές θα πρέπει να προχωρήσουν στην δημοσιοποίηση των ονομάτων τους, αλλά να κάνουν και κάτι άλλο: να ερευνήσουν μήπως έχει συμβεί τίποτα στον φιλικό ή επαγγελματικό τους περίγυρο. Διότι εάν αυτό δεν γίνει επισήμως, θα διενεργηθεί οπωσδήποτε από τους γείτονες ή τους συναδέλφους τους. Και έτσι και έχουν «πειράξει» κανένα παιδάκι, τους βλέπω στο δικαστήριο με κομμένο το «πουλάκι». Οι ψυχανώμαλοι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου