Δευτέρα 12 Μαΐου 2008

Ευτυχώς, μείναμε από βενζίνη!

Ας μην απελπιζόμαστε από την έλλειψη καυσίμων, διότι αυτή η "στέρηση" μειώνει τον κίνδυνο εκρήξεων σε πυκνοκατοικημένες περιοχές! ΚΙ αυτό επειδή έχουν μείνει από αμόλυβδη τα βενζινάδικα-βόμβες που λειτουργούν στα σωθικά πολυκατοικιών, όπως αυτό της φωτογραφίας...
Τον Αύγουστο του 2006 η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να ενεργοποιήσει το ΠΔ 118/2006 (ΦΕΚ 16/06/2006/ αρ. φύλλου 119) που περιόριζε την λειτουργία πρατηρίων υγρών καυσίμων σε κατοικημένες περιοχές και ισόγεια πολυκατοικιών, όπως το ίδιο έκανε και ο προηγούμενος νόμος 2801/2000.
Για την ιστορία, εάν εφαρμοζόταν αυτός ο νόμος, δεν θα είχαμε θρηνήσει τα δύο παλικάρια που είχαν βρει τραγικό θάνατο κατά την διάρκεια ανεφοδιασμού πρατηρίου στα Κάτω Πατήσια...
Όμως υπήρχε και άλλο σχετικό ΠΔ το 1997, το οποίο προέβλεπε ότι απαγορεύεται η εγκατάσταση πρατηρίων που λειτουργούν σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από χώρους συγκέντρωσης κοινού, των οποίων η χωρητικότητα ξεπερνά τα 50 άτομα.
Τώρα, σύμφωνα με το ΠΔ 118/2006, μεταξύ άλλων, απαγορεύεται η εγκατάσταση πρατηρίου υγρών καυσίμων σε οποιοδήποτε χώρο πολυκατοικίας, εκπαιδευτηρίου, νοσηλευτηρίου, θέατρου κ.ά.
Τέλος, τα μέτρα πυρασφαλείας βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ οι άδειες λειτουργίας για τα βενζινάδικα-ναρκοπέδια χορηγούνται από τις νομαρχίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου