Σάββατο 10 Μαΐου 2008

Γίναμε "γλάστρες" για τα στριγκάκια!

Σε αλλαγές προσώπων και «προσωπείων» προχωρούν τα κανάλια και είναι πολιτισμικώς αξιοθαύμαστο, ότι ο Τύπος έχει... μεταλλαχθεί σε "γλάστρα"και αφιερώνει σελίδες επί σελίδων προκειμένου να ενημερωθεί το αναγνωστικό κοινό, ποιοί έρχονται και φεύγουν, ποιοί αναβαθμίζονται και υποβαθμίζονται ή με τι χρώματος στριγκάκι θα μας πει την «καλημέρα» της η κάθε όμορφη της μικρής οθόνης.
Όμως, δεν βλέπω να ασχολείται κανείς εκτενώς και μεθ’ υπομονής για την απαράδεκτη, κακαίσθητη και πολλές φορές αηδιαστική εικόνα που παρουσιάζει η ιδιωτική τηλεόραση, αν εξαιρέσουμε την τηλεόραση του Σκάϊ και δυό - τρία άλλα μικρά καναλάκια.
Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης - το περιβόητο ΕΣΡ - μπορεί να είναι ανεξάρτητη Αρχή, αλλά δεν μας το λέει! Διότι εάν μας το έλεγε, θα προχωρούσε στο αυτονόητο, που δεν είναι άλλο από την τήρηση της ποσόστωσης των τηλεοπτικών προγραμμάτων του κάθε τηλεοπτικού σταθμού. Δηλαδή, αν τηρούνται τα ποσοστά υφής των προγραμμάτων που συμφώνησαν οι καναλάρχες, όταν τους παραχωρήθηκε μέρος του κρατικού «αέρα».
Αλλά το ΕΣΡ, περί άλλων τυρβάζει και με κάποια εξωφρενικά πρόστιμα κατά προσώπων και εκπομπών, προσπαθεί να κάνει έντονη την παρουσία του. Δεν ακούσαμε ποτέ να τιμωρείται κάποιο κανάλι επειδή δεν τηρεί τη συμφωνία π.χ. για εκπομπές Λόγου και Τέχνης. Τι είναι πάλι τούτο; Λέμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου