Τετάρτη 7 Μαΐου 2008

Μέρες του '50 και του '60...

Ένα αποκαλυπτικό δημοσίευμα-θρίλερ για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, φιλοξενεί η έγκυρη και παγκοσμίου ακτινοβολίας οικονομική εφημερίδα Financial Times. Με δυό λόγια οι αναλυτές βλέπουν την Ελλάδα να επιστρέφει στις θλιβερές δεκαετίες του ’50 και του ’60.
«Στις φάμπρικες της Γερμανίας
και στου Βελγίου τις στοές
πόσα παιδιά σκληρά δουλεύουν
και κλαίνε οι μάνες μοναχές», που έλεγε ο Στέλιος Καζαντζίδης
και
«Avec ma gueule de métèque,
de juif errant et de pâtre grec,
et mes cheveux aux quatre vents», που λέει ο Ζωρζ Μουστακί.
Αναμένονται αντιδράσεις από την ελληνική κυβέρνηση και κάποιους άλλους οικονομικούς και... υπερκομματικούς τύπους γι' αυτή την κατάντια της χώρας και του λαού μας.
Όλα δείχνουν στημένα και προγραμματισμένα και αυτά που έλεγε ο αξέχαστος ο Γιάννης Ζίγδης πριν 30 χρόνια, τα βρίσκουμε τώρα μπροστά μας. Μιλούσε περί αποβιομηχανοποίησης της Ελλάδας και περί «φιλιππινέζων» (διάβαζε: χώρα παροχής υπηρεσιών). Και λόγω αυτών των προφητειών του ο Γιάννης Ζίγδης, άρχισε να χλευάζεται από αρκετούς «προοδευτικούς» και να του κολλάνε τη ρετσινιά του γραφικού. Και αυτός ο ευπατρίδης και εντιμότατος πολιτικός, που έβαλε τα θεμέλια για να περάσει την Ελλάδα στην βιομηχανική εποχή, έφυγε πικραμένος και απογοητευμένος.
Η Ελλάδα αποβιομηχανοποιήθηκε και ξεπουλάει ό,τι έχει απομένει, ενώ στην Πατρίδα μας, ανθούν οι επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών. Ίσως γι’ αυτό πάντα μάς έλεγαν να μάθουμε ξένες γλώσσες! Διότι, πρέπει να παρέχουμε σωστά τις υπηρεσίες μας, σε όσους τις επιζητήσουν, επειδή π.χ. χωρίς αγγλικά δεν βρίσκεις δουλειά ούτε για... ρουφιάνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου