για τη σωτηρία του Πλανήτη
καλεί τους Γήϊνους
για αύριο
Σάββατο, 8 - 9 το βράδυ.
Πρόκειται για μία συμβολική κίνηση που την πρωτοβουλία έχει «Η Ώρα της Γης» («Earth Hour»). Το πρώτο «πείραμα» έγινε με πλήρη επιτυχία στις 31 Μαρτίου 2007 στο Σίδνεϊ, όπου 2.200.000 κάτοικοι έβγαλαν τις συσκευές του σπιτιού τους από την πρίζα και έκλεισαν τα φώτα, ζώντας για μία ώρα στο σκοτάδι. Το… ρομαντικό της υπόθεσης, είχε σαν αποτέλεσμα την μείωση κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 10,2%! Σκοπός της εκστρατείας είναι αφ’ ενός να κινητοποιηθούν οι λαοί και να δείξουν την ευαισθητοποίησή τους για την υπερθέρμανση του Πλανήτη και αφ’ ετέρου να καλλιεργηθεί ανάλογη στάση ζωής στην καθημερινότητα τού κάθε πολίτη.
Μιά και μιλάμε για Περιβάλλον και μαθαίνουμε ότι από την συνεχή άνοδο της θερμοκρασίας -συν την αδιαφορία που δείχνουμε- η Αθήνα θα γίνει… Κάϊρο, καλά θα ήταν κάποια στιγμή, να ασχοληθούμε σοβαρά με το θέμα του Περιβάλλοντος.
Η κυβέρνηση να ζητήσει την συμπαράσταση πολιτικών κομμάτων και οικολογικών οργανώσεων και όλοι μαζί να ψάξουν να βρουν μία κοινή συνισταμένη, ώστε να μπει στις «ράγες» κάποια πρωτοβουλία, γιατί χανόμαστε!
Ψιτ!.. Αύριο το βράδυ στις 8, τραγούδα: σβήσε το φως και έλα γύρε κοντά μου…
Μιά ώρα είναι αρκετή.
Σαν ιδέα είναι καταπληκτική και μακάρι να την υιοθετήσουν όλοι οι πολίτες. Είναι θέμα συνείδησης του καθενός. Θα πρέπει πια αυτή η προσπάθεια ευαισθητοποίησης απέναντι στις κλιματικές αλλαγές να γίνει θεσμός και για τους Έλληνες. Θυμάμαι πολύ καλά και πέρυσι έγινε τούτη η καμπάνια, αλλά μου την «έδωσε» η μη συμμετοχή των κρατικών φορέων γενικά. Θυμάμαι ενώ εγώ, ο απλός πολίτης, κατέβασα το γενικό κι άναψα ένα μόνο κεράκι, όταν βγήκα στο μπαλκόνι μου, απέναντι, έλαμπε ολόφωτο το κτίριο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Αυτά συμβαίνουν εδώ! Ενώ σε άλλες πρωτεύουσες όλα τα κυβερνητικά κτίρια έδιναν το παράδειγμα. Φυσικά μου διαφεύγει ότι εδώ είναι Ελλάδα δεν είναι παίξε-γέλασε...
ΑπάντησηΔιαγραφή