Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2014

Εντυπώσεις ομογενή συγγραφέα από ένα ταξίδι στην πατρίδα

Του ΚΥΡ, αφιλοκερδώς! Περισσότερα κλικ >>> www.i-kyr.gr
Οι 30 Τύραννοι που γίνανε 300...

Νέα Υόρκη,10
Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν οι 30 τύραννοι, στην σύγχρονη Ελλάδα υπάρχουν οι 300 τύραννοι είναι το δημόσιο κατεστημένο. 
Φάσκουν και αντιφάσκουν, φτιάχνουν νόμους την άλλη μέρα τους αναιρούν, κι όταν δεν δουλεύει κάτι στο taxisnet σου λένε να πας προσωπικά. Αν είναι ποτέ δυνατόν, να φύγεις από τον Νότιο Πόλο π.χ. να πας να δούνε τα μούτρα σου, μα το σκέφτηκαν καλά αυτό; 
Του
ομογενή συγγραφέα
Γαβριήλ Παναγιωσούλη
Μετά εσύ σαν νομοταγής πολίτης ξένης χώρας που όμως έχεις γεννηθεί στην Ελλάδα τρέχεις να υπακούσεις να είσαι νομικά εντάξει, πριν πάρεις μια τελική απόφαση να τα μουντζώσεις και να ξαναφύγεις, να γλυτώσεις αφού και ως Έλληνας του εξωτερικού σου έχουν αφαιρέσει το δικαίωμα ψήφου, άρα για αυτούς δεν υπάρχουμε, δεν υπάρχει ομογένεια, είναι αυτοί που σήμερα κυβερνούν τους έχουν ψηφίσει οι κατοικούντες εν Ελλάδι γηγενείς. Και να ‘χες τίποτα κεφάλαια θα πω ότι ψάχνουν για φοροφυγάδες, αλλά μια πατρική καλύβα που κληρονόμησες στην βόρεια Κεφαλονιά αυτή που γλύτωσε απ’ τους σεισμούς σε έναν τόπο βουνό μακριά από τη θάλασσα γεμάτα κατσάβραχα, εκεί όπου ζουν και υπάρχουν κουκουβάγιες, όπου έκοψαν και την συγκοινωνία.
Όμως συνηθισμένος από την ζωή στις ΗΠΑ πας στην εφορία, εν τω μεταξύ έχουν αλλάξει πάλι οι νόμοι, ρωτάς αν ισχύει αυτό που ήξερες, αυτό που ίσχυε χθες, δεν ξέρω, δεν ξέρουμε, έλα αύριο.
Μα κι αυτό το ΕΝΦΙΑ, έχουν δώσει αντικειμενική αξία 142 Ε. Το τ.μ. Σε τεμάχια ερειπίων που υπάρχουν μέσα σε οικισμό που κάποτε λεγόταν χωριό.
Πας στην τράπεζα για κάποια βεβαίωση, αυτές οι ουρές, πιστέψτε με δεν τις έχω δει πουθενά, κόσμος και κοσμάκης, γιατί δεν βάζουν πιο πολλούς εργάτες τόλμησα να πω!
Κι όταν δεν υπάρχει ουρά ποιος θα τους πληρώσει; Μου απάντησαν, κάποιος φώναξε, ρε φίλε πήγαινε στην Εθνική Τράπεζα, εκεί έχουν και καρέκλες, πήγα νόμισα ότι ήμουν σε αίθουσα κινηματογράφου, πριν εφευρεθεί η τηλεόραση, όλες οι καρέκλες καταλυμένες, από πίσω στεκόταν και όρθιοι. Όχι δεν περίμενα άλλο έφυγα από αυτά τα σαρδελοκούτια που λέγονται ελληνικές τράπεζες. Σκέφτηκα και όταν θα πεθάνεις θα πρέπει να κάνεις ουρά αν ο Άγιος Πέτρος αυτός που κρατάει τα κλειδιά μιλάει Ελληνικά; Σε κάνουν να αλλαξοπιστήσεις να μην θεωρείς τον εαυτόν σου κομμάτι της Ελλάδας κι ας ζεις μια ολόκληρη ζωή στα ξένα σκεφτόμενος ως Έλληνας. Θα μου πείτε λάθος μας.

Υ. γ. Βγήκα στην πλατεία να ανασάνω, ζήτησα τσιγάρο κι ας μην καπνίζω αλλιώς θα έσκαγα. Εκεί συνάντησα έναν γνωστό μου κι άρχισα να παραπονούμαι, Α! μου είπε ο φίλος: Σήμερα πληρώνουν τις συντάξεις του ΙΚΑ, να μην πας ούτε αύριο πληρώνουν τις συντάξεις του ΝΑΤ, ούτε μεθαύριο κάποιος άλλος οργανισμός που μου διαφεύγει θα πρέπει να πληρωθεί μετά έρχεται Σαββατοκύριακο. Μα δεν έχω καιρό ούρλιαξα, πρέπει να φύγω.

4 σχόλια:

  1. Όσο και να ούρλιαξες, Γάβο, τον ΕΝΦΙΑ τον προπλήρωσες... άσχετα αν η Κεφαλλονιά εξαιρέθηκε.
    Αυτό θα πει νομοταγής πολίτης.
    Χαιρετώ τους δυο φίλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν κι έστειλα 2 Σχόλια δεν ΅Εμφανίστηκε ΚΑΝΕΝΑ

    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έκπληξή μου ευχάριστη που είδα δημοσιευμένο το αρθρίδιό μου αυτό
    Ευχαριστώ τον φίλο Παντελή μα και τον Στράτο για το σχόλιό του.
    Το ταξίδι νάρθεις Ελλάδα τόσο μακριά στοιχίζει πολύ, όχι μόνο χρηματικός αλλά και σε ταλαιπωρία, φαντάσου δέκα ώρες καθισμένος σε μια θέση όπου ούτε τα πόδια σου δεν μπορείς να τεντώσεις και μετά άλλη μια ταλαιπωρία το ταξίδι στην Κεφαλονιά…
    Άλλοι Θεοί διέπουν τους νόμους και προφήτες στο έρημο χωριό μου όπου κατάντησε να μην υπάρχει ούτε συγκοινωνία ούτε με φέριμποτ για Πάτρα και έχει λεωφορείο 3 μέρες την Εβδομάδα για Αργοστόλι την Πρωτεύουσα.
    Αυτά τα γραφειοκρατικά τρέχα, τρέχα και το έλα αύριο ισχύουν μόνο γι’ αυτούς που αντέχουν.
    Στην Κεφαλονιά εξαιρέθηκαν από ΕΝΦΙΑ μόνο αυτοί που είχαν μόνιμο κατοικία στο νησί κατά τους σεισμούς, εμείς οι υπόλοιποι ΔΕΝ εξαιρούμεθα, μια κα θάφευγα ήθελα να τελειώσω την γραφειοκρατία, πλήρωσα λοιπόν και είπα αμάν να γλυτώσω που δεν γλύτωσα.

    Ευχαριστώ σας φίλοι μου
    Γαβριήλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Φίλε μου Γαβρίλη.
    Έζησες μια κατάσταση που πριν χρόνια την εζούσα κι΄εγώ και με ανάγκασαν να πουλήσω ό,τι είχα και ηρέμησα. Δυστυχώς γι αυτή την πατρίδα που γράφεις χρόνια γράφω στις εδώ εφημερίδες. Και τι έγινε; Η Ελλάδα δεν διορθώνεται απλούστατα διότι δεν έχει πολιτικούς.
    Ούτε και θα αποκτήσει. Οπότε....Άστα φίλε μου. Θα τα πούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή