Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Ο μύθος... κατερρίφθη, για τους "εργατικούς" Γερμανούς!

Και άλλα στοιχεία ήρθαν από την Ευρώπη, για το πόσο… εργατικότεροι από εμάς είναι οι Γερμανοί! Για ακόμη μιά φορά, αποδεικνύεται ότι είναι μύθος πως... «οι Έλληνες είναι… τεμπέληδες και οι Γερμανοί… εργατικοί»! Ποτέ δεν συνέβαινε αυτό, όπως και σήμερα δεν συμβαίνει!
Συγκεκριμένα, στοιχεία του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβίωσης και Εργασίας δείχνουν ότι «οι Έλληνες εργάζονται περισσότερο από τους Γερμανούς» - κάτι που παρατίθεται σε πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της έγκυρης γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter Allgemeine Zeitung».
Όπως επισημαίνεται ειδικότερα στο δημοσίευμα, «μόνο Γάλλοι και Δανοί εργάζονται λιγότερο από τους Γερμανούς». 
Ειδικότερα, οι Έλληνες εργάζονται κάθε χρόνο 1.808 ώρες, την ώρα που -σύμφωνα με τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας- οι Γερμανοί εργάζονται 1.658,5 ώρες, ενώ Ούγγροι, Πολωνοί και Ρουμάνοι δουλεύουν 1.840 ώρες.
«Ο σκληρά εργαζόμενος Γερμανός αποτελεί έναν από τους θεμελιώδεις μύθους της μεταπολεμικής Γερμανίας. Η στατιστική μοιάζει αρχικά να επιβεβαιώνει τον μύθο αυτό. Σε καμιά άλλη χώρα της Ε.Ε., με εξαίρεση τη Βρετανία, οι εργαζόμενοι δεν κάνουν τόσες, συχνά απλήρωτες, υπερωρίες όπως στη Γερμανία», τονίζει η εφημερίδα.
Σημειώνει ωστόσο, ότι «ο αριθμός των ωρών εργασίας δεν λέει και πολλά για το πόσο σκληρά και πόσο πολύ εργάζονται πραγματικά οι εργαζόμενοι», καθώς «από την άλλη πλευρά θα πρέπει να ληφθεί υπ' όψιν ότι κανένας άλλος εργαζόμενος δεν έχει τόσο πολλές γιορτές και αργίες όσες ο Γερμανός». 
Σύμφωνα πάντα με το άρθρο, σε Γερμανία και Γαλλία οι εργαζόμενοι έχουν ετησίως 40 μέρες αργίας, στη Δανία 39 και στο Βέλγιο 29.
Πηγή: Deutsche Welle

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου