Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

ΕΝΦΙΑ και "μάθημα" φορολογίας από την ΠΟΜΙΔΑ

Οι «εξαγγελίες» ως φαίνεται δεν ικανοποιούν και τόσο τους φορολογούμενους, καθώς πολλά «καλά» έχουν ακούσει και περισσότερα κακά έχουν υποστεί.
Έτσι, η ανακοίνωση της ΠΟΜΙΔΑ, για τις εξαγγελίες του «δίδυμου» Σαμαρά - Βενιζέλου για τον ΕΜΦΙΑ, μάλλον θεωρείται αρκετά ρεαλιστική - τόσο ώστε να μην της δώσουν σημασία οι «φωστήρες» του οικουμενικού επιτελείου της κυβέρνησης! Γράφει η… ακατάλληλη ανακοίνωση:

«Μείωση του ΕΝΦΙΑ για τα ξενοίκιαστα και μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα, εξήγγειλε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς και επιβεβαίωσε ο Αντιπρόεδρος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Φαίνεται όμως ότι το επιτελείο του Υπ. Οικονομικών δεν έχει καταλήξει στις λεπτομέρειές της εφαρμογής της, με αποτέλεσμα οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες από όλη τη χώρα να ανησυχούν δικαιολογημένα, γιατί καμιά λεπτομέρεια δεν είναι γνωστή ως προς το αν και πως θα εφαρμοστεί τελικά ο προτεινόμενος από την ΠΟΜΙΔΑ μειωτικός Συντελεστής Κενών Κτισμάτων (ΣΚΚ), με τιμή 0,75 για το 2014 και 0,50 για το 2015 και μετά, ή κάτι διαφορετικό. Άγνωστα είναι συνεπώς:
*Ποιό θα είναι το ποσοστό της έκπτωσης, δηλ. ποιός θα είναι ο μειωτικός συντελεστής που θα υιοθετηθεί.
*Το αν ο συντελεστής αυτός θα εφαρμοστεί και στους δύο φόρους του ΕΝΦΙΑ, τον κύριο και τον συμπληρωματικό. Αν εφαρμοστεί μόνον στον ένα από τους δύο φόρους, τότε θα πρόκειται για κίνηση με επικοινωνιακό στόχο, και στην ουσία για καθαρό εμπαιγμό όσων καταστρέφονται κυριολεκτικά από τον ΕΝΦΙΑ.
*Το αν θα υπάρχουν χρονικές προϋποθέσεις, δηλαδή επί πόσο χρονικό διάστημα ένα ακίνητο είναι ξενοίκιαστο και χωρίς ηλεκτροδότηση. Ο χρόνος αυτός δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να υπερβαίνει τα δύο τελευταία έτη.
*Το αν θα επινοηθούν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια που θα αποκλείουν ακριβώς αυτούς που έχουν ανάγκη την έκπτωση αυτή! Υπενθυμίζουμε ότι ο ισχύων Συντελεστής Κενών Κτισμάτων (ΣΚΚ) 0,40 σε ουδένα περιουσιακό ή εισοδηματικό κριτήριο ή περιορισμό υπόκειται. Οι συντελεστές αυτοί συσχετίζονται αποκλειστικά με την κατάσταση κάθε ακινήτου και ουδένα συσχετισμό μπορεί να έχουν με τον ιδιοκτήτη τους.
*Και τέλος από πότε θα εφαρμοστεί η έκπτωση αυτή. Οι ανακοινώσεις υπονοούν μελλοντική δήλωση των κενών ακινήτων και μελλοντική εκκαθάριση των εκπτώσεων.

Η ΠΟΜΙΔΑ ζητεί την άμεση και απροφάσιστη μειωμένη εκκαθάριση όλων όσων ακινήτων έχουν ήδη δηλωθεί ως κενά στον κωδικό 8 της στήλης 32 του Ε9 του έτους 2014, και τη χορήγηση προθεσμίας μέχρι 31.12.2014 για να διορθώσουν τις δηλώσεις τους όλοι όσοι δεν το γνώριζαν».

1 σχόλιο:

  1. Οι 30 Τύραννοι που γίνανε 300
    Στην αρχαία Ελλάδα υπήρχαν οι 30 τύραννοι, στην σύγχρονη Ελλάδα υπάρχουν οι 300 τύραννοι είναι το δημόσιο κατεστημένο.
    Φάσκουν και αντιφάσκουν, φτιάχνουν νόμους την άλλη μέρα τους αναιρούν, κι όταν δεν δουλεύει κάτι στο taxisnet σου λένε να πας προσωπικά. Αν είναι ποτέ δυνατόν, να φύγεις από τον Νότιο Πόλο π.χ. να πας να δούνε τα μούτρα σου, μα το σκέφτηκαν καλά αυτό;
    Μετά εσύ σαν νομοταγής πολίτης ξένης χώρας που όμως έχεις γεννηθεί στην Ελλάδα τρέχεις να υπακούσεις να είσαι νομικά εντάξει, πριν πάρεις μια τελική απόφαση να τα μουντζώσεις και να ξαναφύγεις, να γλυτώσεις αφού και ως Έλληνας του εξωτερικού σου έχουν αφαιρέσει το δικαίωμα ψήφου, άρα για αυτούς δεν υπάρχουμε, δεν υπάρχει ομογένεια, είναι αυτοί που σήμερα κυβερνούν τους έχουν ψηφίσει οι κατοικούντες εν Ελλάδι γηγενείς. Και νάχες τίποτα κεφάλαια θα πω ότι ψάχνουν για φοροφυγάδες, αλλά μια πατρική καλύβα που κληρονόμησες στην βόρεια Κεφαλονιά αυτή που γλύτωσε απ τους σεισμούς σε έναν τόπο βουνό μακριά από τη θάλασσα γεμάτα κατσάβραχα, εκεί όπου ζουν και υπάρχουν κουκουβάγιες, όπου έκοψαν και την συγκοινωνία
    Όμως συνηθισμένος από την ζωή στις ΗΠΑ πας στην εφορία, εν τω μεταξύ έχουν αλλάξει πάλι οι νόμοι, ρωτάς αν ισχύει αυτό που ήξερες, αυτό που ίσχυε χθες, δεν ξέρω, δεν ξέρουμε, έλα αύριο.
    Μα κι αυτό το ΕΝΦΙΑ, έχουν δώσει αντικειμενική αξία 142 Ε. Το τ.μ. Σε τεμάχια ερειπίων που υπρχουν μέσα σε οικοσμό που κάποτε λεγόταν χωριό,
    Πας στην τράπεζα για κάποια βεβαίωση, αυτές οι ουρές, πιστέψτε με δεν τις έχω δει πουθενά, κόσμος και κοσμάκης, γιατί δεν βάζουν πιο πολλούς εργάτες τόλμησα να πω!
    Κι όταν δεν υπάρχει ουρά ποιος θα τους πληρώσει;
    Μου απάντησαν, κάποιος φώναξε, ρε φίλε πήγαινε στην Εθνική Τράπεζα, εκεί έχουν και καρέκλες, πήγα νόμισα ότι ήμουν σε αίθουσα κινηματογράφου, πριν εφευρεθεί η τηλεόραση, όλες οι καρέκλες καταλυμένες, από πίσω στεκόταν και όρθιοι. Όχι δεν περίμενα άλλο έφυγα από αυτά τα σαρδελοκούτια που λέγονται ελληνικές τράπεζες. Σκέφτηκα και όταν θα πεθάνεις θα πρέπει να κάνεις ουρά αν ο Άγιος Πέτρος αυτός που κρατάει τα κλειδιά μιλάει Ελληνικά. ; Σε κάνουν να αλλαξοπιστήσεις να μην θεωρείς τον εαυτόν σου κομμάτι της Ελλάδας κι ας ζεις μια ολόκληρη ζωή στα ξένα σκεφτόμενος ως έλληνας. Θα μου πείτε λάθος μας,
    Υ. γ. Βγήκα στην πλατεία να ανασάνω, ζήτησα τσιγάρο κι ας μην καπνίζω αλλιώς θα έσκαγα εκεί συνάντησα γνωστό μου, άρχισα να παραπονούμαι, Α! μου είπε ο φίλος:
    Σήμερα πληρώνουν τις συντάξεις του ΙΚΑ, να μην πας ούτε αύριο πληρώνουν τις συντάξεις του ΝΑΤ, ούτε μεθαύριο κάποιος άλλος οργανισμός που μου διαφεύγει θα πρέπει να πληρωθεί μετά έρχεται Σαββατοκύριακο.
    Μα δεν έχω καιρό ούρλιαξα, πρέπει να φύγω.
    Γαβριήλ Παναγιωσούλης
    Νέα Υόρκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή