Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

Μια φιλική σύσταση προς τον Γιώργο Μουρούτη, διευθυντή του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού…


Κύριε Μουρούτη,
άλλοτε φίλε μου,
Σου συνιστώ μετά από ώριμη σκέψη και με πλήρη επίγνωση του διαβήματός μου, να μην ασχολείσαι με τα εκκλησιαστικά θέματα, γιατί άθελά σου εκθέτεις εαυτόν και παράλληλα κάνεις ζημιά στην Κυβέρνηση και στον Πρωθυπουργό που εκπροσωπείς, με τα λάθος και εκτός τόπου και χρόνου, συμπεράσματα που συνάγεις!
Τόσο οι απόψεις σου, παρά τις απαράδεκτες και ανιστόρητες παραλείψεις του αντιρατσιστικού νόμου που ψηφίστηκε για τον οποίο εσύ θριαμβολογούσες, όσο και οι αναρτήσεις σου– δανειζόμενος μάλιστα απόψεις δήθεν ειδικών– για το ταξίδι του Τσίπρα στον Πάπα, δείχνει ότι ο τρόπος και το μέτρο που κρίνετε τις άστοχες, βιαστικές και αψυχολόγητες, όντως, κινήσεις Τσίπρα (Άγιο Όρος, Βατικανό), είναι λαθεμένα και σας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε λάθος συμπεράσματα!, τα οποία δημιουργούν παρανοήσεις.
Του 
Σωτήρη Μ. Τζούμα

Όλες αυτές οι περισπούδαστες αναλύσεις που κάνετε ή υιοθετείτε και παρουσιάζετε, εμφανιζόμενο τον Τσίπρα ως γραφικό για την απόφασή του να προσεγγίσει ένα ειδικό και δύσκολο κοινό όπως είναι αυτό των θρησκευομένων, είναι η τύφλα στα μάτια όλων μας δια της οποίας διευκολύνεται ο Τσίπρας για να πετύχει το στόχο του!
Το κοινό που θρησκεύεται, μολονότι η κρίση το κατάντησε άφωνο και αδύναμο είναι ένα από τη φύση του και το περιεχόμενό του, δυνατό κοινό που μοιάζει με τα.. κάρβουνα! Όσο είναι αναμμένα… καίνε, αλλά κι όταν μείνουν σβηστά τότε μουτζουρώνουν, δηλαδή «μαυρίζουν» αυτόν που τους φέρεται περιφρονητικά!
Μην επαίρεστε, λοιπόν, για τα ντε σου των επισκέψεων Τσίπρα σε Άγιο Όρος και Πάπα!
Αν θέλετε να σας εφοδιάσω με ανάλογο και μάλιστα πλούσιο και ασφαλώς αδημοσίευτο παρασκήνιο του Πρωθυπουργικού ταξιδιού στο Άγιο Όρος, θα το κάνω ευχαρίστως! Εκεί όπου ειπώθηκαν πολλά και δόθηκαν πλούσιες υποσχέσεις τις οποίες «χρεώθηκε» για να φέρει εις πέρας ο κ. Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος όμως, μας τελείωσε κι έκτοτε ούτε φωνή, ούτε ακρόαση!

Όσο για τις τάσεις που υπάρχουν μέσα στην αυλή του Βατικανού, αυτό είναι ένα θέμα που το ξέρουν πολύ καλά και το αντιμετωπίζουν όσοι διαμένουν εντός της αυλής αλλά και οι όπου Γης επικεφαλής των τάσεων που υπάρχουν εντός και εκτός της Καθολικής Εκκλησίας: συντηρητικοί και προοδευτικοί! Εμάς δεν πρέπει να μας απασχολεί και να μας ενδιαφέρει αυτός ο διαχωρισμός, αφού ανάλογες «πληγές» υπάρχουν και στο ιερό Σώμα της δικής μας Εκκλησίας.
Αλλά ας δούμε τα γεγονότα από απόσταση και με ψυχραιμία για να κατανοήσουμε πλήρως το θέμα μας.
Ο απλός κόσμος είδε τον Τσίπρα να επισκέπτεται τον Ιερό Άθω και να γίνεται δεκτός από τους Αγιορείτες, με δόξα και τιμή! Το πρόβλημα εδώ δεν το είχε ο Τσίπρας, αλλά οι Αγιορείτες που κατέβασαν τα καλογερικά τους.. σώβρακα– κατά το δη λεγόμενο– σε έναν, κατά δήλωσή του, άθεο και τον άφησαν μάλιστα μόνο με την ιστορική εικόνα της Παναγίας μας για να… διαλογισθεί!
Κατά τα άλλα φταίει στους Αγιορείτες ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος που συνομιλεί και συνυπάρχει με Καθολικούς! Τουλάχιστον αυτοί είναι Χριστιανοί! Το άκρον άωτον της υποκρισίας, ναι μπορεί να ανθίσει και στο περιβόλι της Παναγίας!

Το αυτό σκεπτικό ισχύει και για την επίσκεψη του Τσίπρα στον Πάπα! Ο κόσμος δεν γνωρίζει το παρασκήνιο της συνάντησης αυτής, ούτε για τις υπόγειες διαδρομές και τις αλληλουχίες των ταγμάτων, που χρόνια τώρα δρουν και δραστηριοποιούνται εντός και εκτός του Βατικανού, οι οποίες θέλουν τον εκάστοτε Πάπα του χεριού τους! Όμως, εδώ
δεν πάμε να ξαναγράψουμε τον Κώδικα Ντα Βίντσι ή τους Illuminati!
Εδώ τα πράγματα είναι απλά: ο Τσίπρας είδε και συνομίλησε με τον Πάπα, γιατί το ήθελε ο Πάπας και τον είδε έστω και ανεπίσημα! Εφ´ όσον το θέλουμε μπορούμε να μειώσουμε την αξία αυτής της επίσκεψης για κομματικούς -ιδιοτελείς λόγους! Δεν μπορούμε όμως, να την αμφισβητήσουμε!
Το ότι δεν βγήκε ιστορική φωτό είναι γιατί το πρωτόκολλο του Βατικανού είναι πολύ αυστηρό! Ο μόνος που το παραβίασε κάποτε και μάλιστα κατ´ επανάληψη, ήταν ο φωτισμένος Πάπας Ιωάννης ο 23ος, ο «Καλός Πάπας», των πέντε ετών!

Όμως ας μην παρασυρόμεθα από την καθ´ ημάς Ανατολή, όπου ο Οικουμενικός Πατριάρχης φωτογραφίζεται με όλους τους επισκέπτες του, επισήμους και ανεπισήμους.
Η Ορθοδοξία είχε πάντα… κερκόπορτες! Και το Βατικανό δίκτυ προστασίας!

Ο κόσμος είδε και άκουσε τον Τσίπρα έξω από το Βατικανό! Και αυτό για τον απλό κόσμο μετράει, γιατί ο κατά δήλωσή του άθεος… Τσίπρας, κάνει πιο προσεκτικά και μελετημένα βήματα από τους… ένθεους άλλους, δεξιούς και συντηρητικούς γενικά, που το παίζουν θεοφοβούμενοι!
Καλά θα κάνει λοιπόν, ο κ. Μουρούτης να διοχετεύει την ενεργητικότητά του, τις ιδέες του και τον ζήλο του σε δημιουργικές προτάσεις παρά τω Πρωθυπουργώ, θα είναι σίγουρα, πιο χρήσιμος και αποτελεσματικός!
Γιατί αν θυμάστε και το ταξίδι του κ. Σαμαρά προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, τη Μεγάλη Τρίτη του 2012, προ των εθνικών εκλογών, για το οποίο τόσα εγράφησαν– τα περισσότερα υπερθετικού βαθμού– άλλος το εισηγήθηκε!
Κι όλα αυτά με αγάπη και… «χωρίς μίσος προς τους ψευδομένους», οι οποίοι αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθούν για όλες τις πράξεις τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου