Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Καρβούνης για Αβραμόπουλο και Σχοινά

"Εμπιστοσύνη προς την Ελλάδα", αποτελεί η ανάθεση του "σημαντικού και κρίσιμου" χαρτοφυλακίου της Μετανάστευσης και των Εσωτερικών υποθέσεων στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τονίζει ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Παναγιώτης Καρβούνης.
Ως "καίρια θέση" χαρακτηρίζει και την τοποθέτηση του Μαργαρίτη Σχοινά ως εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Στη δήλωση που έκανε ο κ. Καρβούνης μετά την ανάθεση των χαρτοφυλακίων των Επιτρόπων από τον κ. Γιουνκέρ, αναφέρει: 
"Οι δέκα προτεραιότητες που έθεσε εξαρχής ο εκλεγείς Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κοντ Γιουνκέρ αντικατοπτρίζονται στην σύνθεση που ανήγγειλε πριν από λίγο στις Βρυξέλλες. Τόσο ο καθορισμός όσο και η κατανομή των χαρτοφυλακίων αποπνέουν αέρα αλλαγής και αποδεικνύουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση όχι μόνο δεν φοβάται τις αλλαγές, αλλά τουναντίον τις επιδιώκει και τις αγκαλιάζει. Καταδεικνύουν παράλληλα ότι η ΕΕ ακούει και λαμβάνει τα μηνύματα των Ευρωπαίων πολιτών όπως αυτά διαμορφώθηκαν και μετά τις τελευταίες Ευρωεκλογές". Και:
"Η έμφαση στην Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και τη δημιουργία Θέσεων Εργασίας είναι σαφής, όπως είναι όμως και η εμπιστοσύνη που δείχνει ο νέος Πρόεδρος στην Ελλάδα, αναθέτοντας στον Έλληνα Επίτροπο κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο ένα πολύ σημαντικό αλλά και κρίσιμο χαρτοφυλάκιο, αυτό της Μετανάστευσης και των Εσωτερικών Υποθέσεων. Παράλληλα, ο εκλεγείς Πρόεδρος ανακοίνωσε την επιλογή του κ. Μαργαρίτη Σχοινά ως Εκπροσώπου Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, μια ιδιαίτερα καίρια θέση στον κορυφαίο Ευρωπαϊκό θεσμό. Όπως όλοι, εύχομαι και προσδοκώ την επιτυχία της νέας Επιτροπής".

1 σχόλιο:

  1. Δεν ξέρω αν μπορεί να γεμίσει τα παπούτσια ο Αβραμόπουλος.Το "κίνημα" της μετανάστευσης είναι επιδημία ,δυνατός συρφετός[κινουμενη άμμος] που σπρώχνεται από παντοδύναμα τσουνάμια καφτής ανάγκης που προκαλούνται από τον αδικο καταμερισμό του πλανητικού πλούτου που τον αρμέγουν οι ολιγοι και κάνουν "αλήτες" τους σηλεμένους λαούς στις γειτονιές κόσμου γιά μιά θεση εργασίας με λίγο ψωμί και πολύ εκμετάλευση απ αυτούς που γέρνουν στις τσέπες τους τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του κόσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή