Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014

Παρέμβαση, με ξεκαθάρισμα για το "αντιρατσιστικό"



"Μνημείο παραπληροφόρησης", το άρθρο του κ. Ξυδάκη στην "Καθημερινή", το οποίο επαινεί ασύστολα ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού κ. Μουρούτης!
Του
Σωτήρη Τζούμα
Θα μου επιτρέψετε να πω δυό λόγια, εν ονόματι των εκατομμυρίων Ελλήνων που διαφωνούν με αυτές τις επικίνδυνες γενικεύσεις που για χάρη ενός σύγχρονου δόγματος το οποίο μας θέλει να είμαστε και να συμπεριφερόμαστε πολιτισμένα, αλλάζουν τα φώτα στη χώρα μας και ποδοπατούν τις παραδόσεις μας, τα ήθη και τα έθιμά μας, επιβάλλοντάς μας τα δικά τους ήθη και τις δικές τους συνήθειες! Κι αυτό το ονομάζουμε πολιτισμό.
- Κατ’ αρχήν, ποτέ δεν είπαμε ότι είμαστε εναντίον των ξένων. Ο λαός μας έζησε την μετανάστευση στο πετσί του! Και οχι πάντα με τις καλύτερες συνθήκες! Εκατομμύρια Έλληνες γεύτηκαν την άψινθο του ρατσισμού και έφτυσαν αίμα για να σταθούν στα πόδια τους. Το αυτό βιώνουν και τώρα χιλιάδες Έλληνες, κυρίως νέοι, που η ανέχεια τους έδιωξε από τον τόπο τους. Δε βλέπω να στενοχωριέται κανείς γι’ αυτούς.
- Να μάθουμε επιτέλους να κυριολεκτούμε σε αυτή τη χώρα και να μην παραπληροφορούμε για όλα.
Οι Ιεράρχες που εξέδωσαν και υπέγραψαν αυτό το ανακοινωθέν, για το οποίο θριαμβολογούν όσοι έχουν τους πολιτικούς - ιδεολογικούς λόγους τους, ή όσοι έχουν λερωμένοι τη φωλιά τους, αποτελούν την μειοψηφία.
Πρόκειται για τους δέκα Συνοδικούς Αρχιερείς, (του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου συμπεριλαμβανομένου, δεδομένου ότι ο Γρεβενών Σέργιος εκοιμήθη και δεν αντικαταστάθηκε, ο Νέας Κρήνης Προκόπιος ασθενεί βαρέως και δεν συμμετέχει εδώ και αρκετούς μήνες στις εργασίες της ΔΙΣ και ο Παραμυθίας Τίτος απουσίαζε για λόγους υγείας).
Επομένως το ανακοινωθέν υπέγραψε μία "κλειστή κάστα" Ιεραρχών κι όχι όπως θα έπρεπε για ένα τόσο σοβαρό θέμα , το σύνολο της Ιεραρχίας που την απαρτίζουν όλοι οι εν ενεργεία Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος.
- Τα όσα αναφέρονται στο ανακοινωθέν αυτό, αποτελούν πάγιες και σταθερές θέσεις της Εκκλησίας με τις οποίες συμφωνούν όλοι, τόσο οι Αρχιερείς που τις υπέγραψαν, όσο κι εκείνοι που έχουν διαφορετική άποψη πέρα από τις θεωρίες και τα ευχολόγια και δεν διστάζουν να την εκφράσουν δημοσίως και μάλιστα στεντόρεια τη φωνή! Όχι αυτοί οι Ιεράρχες δεν είναι ούτε εθνικιστές, ούτε ακραίοι. Αντιθέτως είναι άνθρωποι με εκκλησιαστικό φρόνημα και συνείδηση και τινές εξ αυτών είναι πολύ μορφωμένοι και ίσως περισσότερα από κάποιους... καθηγητές.
- Ας σταματήσει επιτέλους το παραμιλητό, που έγινε καραμέλα στα φαρμακερά στόματα των ασχέτων ότι όσοι εκφράζουν διαφορετική άποψη από τη χλιαρή- ενδοτική στάση των προοδευτικών, είναι ακροδεξιοί και χρυσαυγίτες!
Το να στηρίζει κάποιος την πίστη που παρέλαβε από το σπίτι του και το να θέλει να μην επιτρέπεται η ανεξέλεγκτη είσοδος στη χώρα του λαθραίων μεταναστών, αυτό δε τον κάνει ακροδεξιό αλλά συνειδητό Έλληνα Πολίτη που δε θέλει να αλλοιωθεί η σύνθεση του πληθυσμού της χώρας του από τα στίφη των ξένων! Ήδη από παρόμοιες τακτικές και ενδοτισμούς χάσαμε τη Θράκη! Μήπως διαφωνεί κανείς και γι’ αυτό;
Κι όμως, δεν μιλάει κανείς! Ακόμη κι ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος, που συχνά εκφράζει την αγωνία του για το μέλλον της Θράκης, συν-ταυτίστηκε με τη χλιαρή θέση που εξέφρασε επισήμως η Εκκλησία για τους μετανάστες, φοβούμενος μήπως και κατηγορηθεί για ...οπισθοδρομικότητα!
Κρύβονται πίσω από... ακίνδυνες λέξεις του Ευαγγελίου, όσοι φοβούνται να πουν αλήθειες!
Ξεχνούν όμως ότι όσοι μελετούν προσεκτικά τις γραφές και διαθέτουν άρτια θεολογική κατάρτιση, μπορούν να κονιορτοποιήσουν με τα επιχειρήματά τους όλους αυτούς τους light και γιαλατζί ορθοδόξους, που χρησιμοποιούν δυο μέτρα και δύο σταθμά όταν ερμηνεύουν τα γεγονότα!
- Η Εκκλησία μας ήταν πάντα κοντά στους αδύναμους και εμπερίστατους συνανθρώπους μας και επρόσφερε την αγάπη της, ανεξαρτήτως θρησκευτικής πεποίθησης ή φυλετικής καταγωγής! Τα συσσίτια, πρωτίστως προς τους αλλοδαπούς( τότε ακόμη οι Έλληνες δεν πεινούσαμε ούτε αυτοκτονούσαμε από τα προβλήματα που μας έφεραν τα μνημόνια) η Ι. Αρχιεπισκοπή Αθηνών τα ξεκίνησε επί Αρχιεπισκοπείας Χριστοδούλου-- που κατά τον κ. Ξυδάκη και τους ομοίους του αφήνει να εννοηθεί ότι ήταν εθνικιστής και μισαλλόδοξος!
Όμως ο διορατικός αυτός Πρωθιεράρχης Χριστόδουλος , κάθε άλλο παρά αυτό ήταν! Παράλληλα με τα συσσίτια είχε καθιερώσει και το επίδομα του τρίτου τέκνου για τις Χριστιανικές οικογένειες της Θράκης για να παρακινήσει τους Έλληνες να αποκτήσουν και τρίτο παιδί και να μην παραδοθεί η Θράκη άκλαυτη στους Ισλαμιστές! Και απέδωσε το μέτρο αυτό εξαιρετικά αποτελέσματα! Δυστυχώς το σταμάτησαν και η προσπάθεια τόσων ετών πήγε χαμένη!
Και τι δεν ακούσαμε τότε όσοι στηρίζαμε την πρωτοβουλία αυτή του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου. Τώρα που στη Θράκη πλέον, κινούν τα νήματα οι ... Ισλαμιστές( δηλαδή η Τουρκία) κατάλαβαν όλοι την εθνική προδοσία που έχει συντελεστεί.
- Το ανακοινωθέν της Εκκλησίας ήταν χλιαρό και ικανοποίησε εκτός από τους συντάκτες του και τους λογής προοδευτικούς, αυτούς που κάνουν το τραγικό λάθος να βλέπουν την Εκκλησία ως ιδεολογικό αντίπαλο.
Κι όταν όλοι αυτοί επαινούν την Εκκλησία μου ότι επιτελεί το καθήκον της και την προτιμούν ήσυχη και... χαμηλοβλεπούσα, τότε εμείς δεν έχουμε σχέση με τέτοια Εκκλησία!
Nα τη χαίρονται τόσο οι ποιμένες εκείνοι που την προτιμούν βουβή, όσο και οι προοδευτικοί που αποτελούν το light ποίμνιο της Εκκλησίας αλλά κατά τα άλλα τη θέλουν του χεριού τους!
Όμως ότι και να κάνουν όλοι αυτοί η Εκκλησία δεν θα γίνει ποτέ μία ΜΚΟ όπως τη θέλουν! Αντιθέτως θα προχωρήσει ακάθεκτη στο Σωτήριο έργο της !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου