Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Κωνσταντίνος Μαλάμος: Ο άρχοντας που άφησε μια τεράστια περιουσία για ένα χαμόγελο, που δεν ήταν τυχερός να το δει




Δωρεά-μαμούθ προς το «Χαμόγελο του Παιδιού» έκανε μετά θάνατον ο Κωνσταντίνος Μαλάμος - ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Τιτάνια». 
Ο επιχειρηματίας, που έφυγε πριν δύο μήνες σε ηλικία 70 ετών, ήταν γόνος της γνωστής αθηναϊκής οικογενείας Πεσμαζόγλου. Το ξενοδοχείο «Τιτάνια» το έχτισε σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της οικογένειάς του, στο σημείο όπου βρισκόταν ο συνώνυμος κινηματογράφος.
 Ο Κωνσταντίνος Μαλάμος, αν και δεν ήταν γνώστης ξενοδοχειακής επιχείρησης, κατάφερε να δημιουργήσει μία μονάδα – παράδειγμα. Μάλιστα, αν και το «Τιτάνια» είχε προδιαγραφές για ξενοδοχείο Α’ κατηγορίας, ο Μαλάμος το χαρακτήρισε σαν Β’ κατηγορίας και έτσι σύντομα κατάφερε να κάνει το ξενοδοχείο του περιζήτητο στους Έλληνες και τους ξένους τουρίστες. 
Επίσης, ποτέ δεν αρκέστηκε στην καλή λειτουργία του ξενοδοχείου, αλλά πάντα κάτι το καινούργιο προσέφερε και ιδιαίτερα με τις ριζικές ανακαινίσεις. 
Από τα μέσα της δεκαετίας του ’70, που λειτούργησε η μονάδα, μέχρι και «χθες» που έφυγε Κωνσταντίνος το ξενοδοχείο ήταν το κύριο μέλημά του. 
Στη δημόσια ζωή του, ο Κωνσταντίνος Μαλάμος, πολύ φιλικός, απλός, καλοσυνάτος και σωστός άρχοντας. 
Η διαθήκη του δεν γράφτηκε τυχαία, καθώς ο Κωνσταντίνος, πάντα είχε αδυναμία στα παιδιά, άσχετα εάν δεν έτυχε να αποκτήσει. Στις αρχές της δεκαετίας του ’80, έκανε γάμο με την Ντέπυ Γουλανδρή, αλλά χώρισαν σύντομα… 
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso»,ο επιχειρηματίας φέρεται να αφήνει στη διαθήκη του το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του κεντρικού ξενοδοχείου στον σύλλογο «Χαμόγελο του Παιδιού» με τον ρητό όρο να φροντίζει για την εύρυθμη λειτουργία του και τα έσοδα από την ξενοδοχειακή επιχείρηση να καλύπτουν τις ανάγκες των παιδιών. 
Ο πρόεδρος του συλλόγου Κώστας Γιαννόπουλος, με δηλώσεις στην εφημερίδα, επιβεβαίωσε τη δωρεά τονίζοντας ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα γνωστοποιήθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» η είδηση από τους δικηγόρους που άνοιξαν τη διαθήκη και πως η διαδικασία είναι ακόμη σε εξέλιξη. 
Η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο και όπως δήλωσε ο κ. Γιαννόπουλος «για εμάς ήταν ένα τεράστιο δώρο!». Για να προσθέσει: «Πέσαμε από τα σύννεφα! Θα τιμήσουμε με τον καλύτερο τρόπο αυτόν τον άνθρωπο που θέλησε να βοηθήσει τα παιδιά μας!». 
Ο επιχειρηματίας άφησε μεγάλο μέρος της περιουσίας του, κινητής και ακίνητης, στις ανιψιές του και σε συγγενείς του, αλλά επιθυμία του ήταν το ξενοδοχείο «Τιτάνια» να περάσει στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

1 σχόλιο:

  1. Καλημέρα και καλή βδομάδα.
    Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι στον κόσμο.
    Αιωνία η μνήμη του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή